Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Συνεχίζεται η δίκη του ψευτογιατρού: «Έλεγε ότι θα τσιμέντωνε τον καρκίνο με χρυσό» - Νέες σοκαριστικές μαρτυρίες (Video)

«Σπατάλησε τη ζωή του παιδιού μου, τη ροκάνισε...»

11 Ιανουαρίου 2022 10:58
Συνεχίζεται η δίκη του ψευτογιατρού: «Έλεγε ότι θα τσιμέντωνε τον καρκίνο με χρυσό» - Νέες  σοκαριστικές μαρτυρίες (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μετά από διακοπή σχεδόν τεσσάρων εβδομάδων λόγω της εορταστικής περιόδου ξαναρχίζει σήμερα η δίκη του 48χρονου κατηγορούμενου ως «ψευτογιατρού». Θυμίζουμε ότι έχει παραπεμφθεί στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για το θάνατο 12 καρκινοπαθών και την απόπειρα ανθρωποκτονίας ακόμα 14 ασθενών.

Η δίκη ξεκίνησε στις 12 Νοεμβρίου του περασμένου έτους και βρίσκεται στο στάδιο εξέτασης μαρτύρων. Δεκάδες θύματα και συγγενείς ασθενών, που αρχικά πίστεψαν ότι είχε βρει την αγωγή που νικούσε τον καρκίνο έχουν καταθέσει στο δικαστήριο για τον τρόπο με τον οποίο τους προσέγγιζε και τους έπειθε να διακόψουν τις χημειοθεραπείες και να αρχίζουν να πίνουν χυμούς από παντζάρια, σκόρδα και αποστάγματα βοτάνων και να κάνουν ενέσεις αρτεμισινίνης, αποσπώντας τους δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

Οι σοκαριστικές καταθέσεις συγγενών των θυμάτων

«Είχε τρομερή πειθώ σου μίλαγε και τον λάτρευες, ίσως γιατί σου έλεγε αυτά που ήθελες να ακούσεις…» κατέθεσε γυναίκα με καρκίνο στο μαστό, στην οποία ο 48χρονος είχε υποσχεθεί πλήρη ίαση.

«Μας είχε βάλει να φέρουμε νερό με ψήγματα χρυσού και πλατίνας από την Αμερική και όταν θα τα έπινε η κόρη μου, θα τσιμέντωναν τα καρκινικά κύτταρα και έτσι θα τελείωνε εκεί η θεραπεία. Μας έδωσε 87 σελίδες διατροφή με παντζάρια, σκόρδα, μαϊντανό, αμύγδαλο και κρέας βουβαλίσιο. Του δώσαμε συνολικά 60.000 ευρώ» κατέθεσαν οι γονείς μίας 35χρονης, η οποία κατέληξε με ολικό καρκίνο.

«Σπατάλησε τη ζωή του παιδιού μου, τη ροκάνισε. Εμπιστεύτηκα τον γιο μου σε έναν δολοφόνο, πώς το άφησα να συμβεί;», κατέθεσε κλαίγοντας η μητέρα ενός 16χρονου αγοριού που δεν τα κατάφερε. «Ήθελε να βλέπει το κορίτσι μας να αργοπεθαίνει με βασανιστικό τρόπο και εμάς να είμαστε έρμαια στα χέρια του. Κανένα τέρας δεν μπορεί να λεηλατεί τις τελευταίες στιγμές ενός παιδιού», είπε στο δικαστήριο η μητέρα μιας 14χρονης που νικήθηκε από όγκο στον εγκέφαλο.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share