Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

«Παράθυρο» για χαλάρωση των μέτρων: Τι θα γίνει με τα πρόστιμα στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών (Video)

Για την πορεία της πανδημίας μίλησε ο Θάνος Πλεύρης

11 Ιανουαρίου 2022 10:24
«Παράθυρο» για χαλάρωση των μέτρων: Τι θα γίνει με τα πρόστιμα στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

«Παράθυρο» για χαλάρωση των μέτρων: Για τα κρούσματα στα σχολεία και την πορεία της πανδημίας μίλησε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης αναφέροντας πως ο αριθμός των ημερήσιων μολύνσεων σε μαθητές και εκπαιδευτικούς αγγίζει τις 10.000.

Ο κ. Πλεύρης ανέφερε ότι εάν τα σχολεία δεν άνοιγαν αυτές οι μολύνσεις δεν θα είχαν εντοπιστεί και θα κυκλοφορούσαν στην κοινότητα.

Σε σχέση με τις εκτιμήσεις για το πως θα εξελιχθεί η κατάσταση στα σχολεία, ο κ. Πλεύρης ανέφερε ότι περιμένουμε αρρυθμίες όπως και σε όλη την κοινωνική ζωή λόγω της μεγάλης μεταδοτικότητας της Όμικρον, κάτι που θα αντιμετωπιστεί με τηλεκπαίδευση όπου χρειαστεί ή με αντικατάσταση.

Αναφορικά με την παράταση ή μη των περιοριστικών μέτρων είπε ότι κάποιοι περιορισμοί ελήφθησαν με γνώμονα ότι ήμασταν σε εορταστική περίοδο και η κυβέρνηση θα συζητήσει με την επιτροπή για το εάν χρειάζεται να παραταθούν. Ο κ. Πλεύρης αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην κατάργηση της μουσικής στην εστίαση και στον περιορισμό των φιλάθλων στα γήπεδα. Ουσιαστικά άνοιξε παράθυρο για την κατάργηση των δύο αυτών μέτρων άμεσα.

Όσον αφορά τις νοσηλείες στα νοσοκομεία ο κ. Πλεύρης είπε ότι παραμένει ισορροπία μεταξύ Όμικρον και Δέλτα, παρά το γεγονός ότι η Όμικρον κυριαρχεί στην κοινότητα. Ειδικότερα ανέφερε ότι οι το 50% των νοσηλειών είναι Δέλτα και το άλλο 50% είναι Όμικρον.

Σε σχέση με το εάν τα κρούσματα που καταγράφονται με self test στα σχολεία συμπεριλαμβάνονται στην καταγραφή του ΕΟΔΥ, ο κ. Πλεύρης ανέφερε ότι θα πρέπει πρώτα να επιβεβαιωθούν με rapid test και εκτιμά ότι θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.

Για την ετοιμότητα του ΕΣΥ απέναντι σε ένα διαφαινόμενο κύμα αύξησης των νοσηλειών ο κ. Πλεύρης αναφέρθηκε στις 300 κλίνες από τον ιδιωτικό τομέα που θα χρησιμοποιηθούν για κλίνες κοροναϊού και για την μετατροπή του Σισμανογλείου σε νοσοκομείο κορωνοϊός.

Τι θα γίνει με τα πρόστιμα στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών

Η εφαρμογή των διοικητικών κυρώσεων στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών ξεκινά τη Δευτέρα, με τον υπουργό Υγείας να επισημαίνει ότι το μέτρο θα προχωρήσει. Ωστόσο επεσήμανε ότι πρώτα θα πρέπει να δοθεί χρόνος ώστε να εξεταστούν οι αιτήσεις των πολιτών που ζητούν εξαίρεση από τον εμβολιασμό για λόγους υγείας, και να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα των εμβολιασμών κατ΄οίκον.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share