Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ατύχημα με μαχητικό F-16 στα Χανιά: Ποια η κατάσταση των δύο πιλότων

Ευτυχώς δεν κινδύνευσε περαιτέρω η ζωή των δύο χειριστών του αεροσκάφους

10 Ιανουαρίου 2022 19:01
Ατύχημα με μαχητικό F-16 στα Χανιά: Ποια η κατάσταση των δύο πιλότων
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μαχητικό αεροσκάφος F-16 εξετράπη της πορείας του, με αποτέλεσμα να βγει εκτός διαδρόμου στο Διεθνές Αεροδρόμιο «Ιωάννης Δασκαλογιάννης» των Χανίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr, ένα αεροσκάφος F-16D Block52+ της 115ης Πτέρυγας Μάχης ξέφυγε, κατά τη διάρκεια της τροχοδρόμησής του προκειμένου να απογειωθεί στον αεροδιάδρομο του «Ιωάννης Δασκαλογιάννης», νωρίτερα σήμερα (10/1).

Νεκρός από κορωνοϊό αξιωματικός εν ενεργεία της Πολεμικής Αεροπορίας

Οι δύο πιλότοι δεν τραυματίστηκαν, ενώ στο σημείο έσπευσαν άμεσα οι υπηρεσίες διάσωσης. Οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι το F-16 δεν έχει υποστεί σοβαρές ζημιές, όμως το περιστατικό προκάλεσε προβλήματα στη λειτουργία του αεροδρομίου, αφού ο κεντρικός του διάδρομος τέθηκε εκτός λειτουργίας, γεγονός που προκάλεσε καθυστερήσεις σε πτήσεις από και προς την κρητική πόλη.

μαχητικο-αεροσκαφοσ

Τραγωδία με 20χρονους στην Πιερία: Τρεις νεκροί και δύο τραυματίες σε σοκαριστικό τροχαίο

Ακόμη ένα άτομο υπέκυψε στα τραύματά του από το τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε, λίγο πριν από τις 2 το μεσημέρι, στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Αθηνών, στο ύψος της Νέας Αγαθούπολης Πιερίας, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών σε τρεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την πρόσκρουση του οχήματος σε προστατευτικές μπάρες σκοτώθηκαν δυο άνδρες και μία γυναίκα, ενώ δυο ακόμη άτομα διακομίστηκαν τραυματισμένα στο νοσοκομείο Κατερίνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, νεκροί είναι δύο νεαροί 21 ετών και μία 22χρονη, ενώ 20 ετών είναι οι τραυματίες.

Το δυστύχημα σημειώθηκε στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη, ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται προς το παρόν από δύο λωρίδες.

Για τον απεγκλωβισμό των επιβαινόντων επιχείρησαν 12 πυροσβέστες με πέντε οχήματα.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share