Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Δίκη Χρυσής Αυγής: Αποφυλακίζεται ο Νίκος Μίχος παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση

Εκτός φυλακής ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής

10 Ιανουαρίου 2022 16:28
Δίκη Χρυσής Αυγής: Αποφυλακίζεται ο Νίκος Μίχος παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Εκτός φυλακής και ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μίχος, με απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης, η οποία έκανε δεκτή την τριετή αίτηση αποφυλάκισής του παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση.

«Μπλόκο» από τον Άρειο Πάγο στην αποφυλάκιση Πατέλη

Το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών αποφάσισε την αναστολή της εκτέλεσης της ποινής του καταδικασμένου για ένταξη στη Χρυσή Αυγή, έως την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, επιβάλλοντας τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης δύο φορές τον μήνα σε Αστυνομικό Τμήμα.

Ωστόσο, ο εισαγγελέας της έδρας, κ. Πρασσάς, είχε διαφορετική άποψη, την οποία δεν υιοθέτησε το δικαστήριο.

νικοσ-μιχοσ-χρυση-αυγη

Ο εισαγγελικός λειτουργός υποστήριξε ότι ο Νίκος Μίχος που έχει καταδικασθεί σε ποινή κάθειρξης 6 ετών, δεν θα πρέπει αποφυλακιστεί, καθώς όπως ανέφερε, δεν υπήρξε κάποιος νέος ισχυρισμός στο αίτημά του σε σχέση με τα όσα έχει επικαλεστεί και ενώπιον του Α Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, το οποίο είχε αποφασίσει την καταδίκη του, απορρίπτοντας και αυτό την αίτηση για αναστολή.

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος του Χρυσαυγίτη πρώην βουλευτή αναφέρθηκε σε προβλήματα υγείας που έχει ο εντολέας του, για τα οποία δεν του έχει δοθεί η δυνατότητα να προχωρήσει σε συμπληρωματικές εξετάσεις κατά τον εγκλεισμό του, ενώ επικαλέστηκε και τον ισχυρισμό ότι χρήζει νευροχειρουργικής επέμβασης για δισκοπάθεια.

Να σημειωθεί ότι κατά τη δίκη της εγκληματικής οργάνωσης, ο Νίκος Μίχος ήταν ο μόνος από τους καταδικασθέντες, στον οποίο αναγνωρίστηκε η ελαφρυντική περίσταση της της έμπρακτης μεταμέλειας.

Πηγή: news247.gr

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share