Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Διαχειριστής Μπάφι για λύκους: "Τους βλέπω συχνά τους τελευταίους 4 μήνες" (βίντεο ντοκουμέντο)

Έχει αναρτήσει στο Instagram σχετικό βίντεο

10 Ιανουαρίου 2022 15:14
Διαχειριστής Μπάφι για λύκους:
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ανησυχία προκαλεί η υπόθεση με τους λύκους στην Πάρνηθα μετά την επίθεση ενός λύκου, κοντά στο καταφύγιο Μπάφι, στο κατοικίδιο του δημοσιογράφου και διευθυντή προγράμματος του Myradio Νίκου Νικολακόπουλου, ο οποίος έκανε βόλτα με την κόρη του στο βουνό.

Ο διαχειριστής του καταφυγίου Μπάφι, Γιάννης Χέλης, έχει καταγράψει στο παρελθόν εμφανίσεις λύκων στην ευρύτερη περιοχή και μάλιστα έχει ανεβάσει στο Instagram του βίντεο με το άγριο ζώο κοντά στο καταφύγιο.

Η ανάρτηση του Γιάννη Χέλη

"Δεν είμαι ο αρμόδιος για να δώσω κάποια ανάλυση ή στοιχεία για τους λύκους στην Πάρνηθα, όμως είμαι αυτός που από ο 2009 δουλεύω στην Πάρνηθα στο καταφύγιο Μπάφι,Trekking Hellas Parnitha και τα τελευταία 4 χρόνια μένω μόνιμα εδώ με την οικογένειά μου,οπότε μπορώ να σας πω την προσωπική μου εμπειρία..

Από το 2012 που έκαναν την επανεμφάνιση τους στην Πάρνηθα μέχρι και πριν 1 χρόνο περίπου δεν είχα δει ποτέ και μια δύο φορές τους είχα ακούσει μόνο.

Όλα αυτά τα χρόνια 1 άτομο μου είχε αναφέρει ότι τον έχει δει.

Τον τελευταίο χρόνο όλο και συχνότερα τους ακούγαμε από μακριά και πολλοί ήταν αυτοί που μου έλεγαν ότι είδαν λύκο σε διάφορα μονοπάτια και σημεία στο βουνό.

Το ίδιο και εγώ κατάφερα και τον συνάντησα σε σημείο πάνω στον δρόμο αλλά και αρκετές φορές στον χώρο αναψυχής κοντά στο καταφύγιο Μπάφι (όλες τις φορές βράδυ).στην αρχή αρκετά φοβισμένος από απόσταση και εγώ και αυτός και με τον παραμικρό θόρυβο έφευγε..τους τελευταίους 4 μήνες τους βλέπω συχνά φτάνω πιο κοντά και απλά τους παρακολουθώ και τους φωτογραφίζω,

Πολλές φορές και με τον ανιψιό μου που είναι 6 ετών.

Αν με ρωτήσετε αν φοβάμαι θα σας πω ότι δεν φοβάμαι αλλά ό,τι προσέχω περισσότερο από πριν γιατί είναι ένα άγριο ζώο. Μπορεί να μην υπάρχει καταγεγραμμένο περιστατικό επίθεση λύκου σε άνθρωπο στην Ελλάδα αλλά όπως λέει η παροιμία φίλα τα ρούχα σου να έχεις τα μισά.

Τέλος δεν θα αναφερθώ καθόλου στο περιστατικό που έγινε πριν 2 μέρες αλλά θα πω ότι ήρθε η ώρα ο κόσμος που επισκέπτεται την Πάρνηθα να ενημερωθεί για να γνωρίζει που έρχεται και τι πρέπει να προσέχει όχι μόνο για τον λύκο αλλά και πολλά άλλα όπως το τάισμα των ελαφιών, τα σκουπίδια και γενικότερα την συμπεριφορά του στον ΕΘΝΙΚΟ ΔΡΥΜΟ ΠΑΡΝΗΘΑΣ."

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share