Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

«Βόμβες» Γιάννη Ιωαννίδη: «Η Ελλάδα θα είναι η πρώτη χώρα σε θανάτους στη Δυτική Ευρώπη! Θα είναι ουραγός στην έξοδο από την πανδημία!» (Video)

«Και τι σημαίνει υποχρεωτικό; Κάθε πόσο; Κάθε τέσσερις μήνες;»

10 Ιανουαρίου 2022 13:14
«Βόμβες» Γιάννη Ιωαννίδη: «Η Ελλάδα θα είναι η πρώτη χώρα σε θανάτους στη Δυτική Ευρώπη! Θα είναι ουραγός στην έξοδο από την πανδημία!» (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ξεκάθαρος και κατανοητός για το που βρισκόμαστε με την επικράτηση της μετάλλαξης Όμικρον του κορωνοϊού και τι σημαίνει αυτό για τον πλανήτη, ήταν ο επιδημιολόγος και καθηγητής της ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Στάνφορντ Γιάννης Ιωαννίδης, ο οποίος είπε εξαιρετικά ενδιαφέροντα πράγματα και για την Ελλάδα, αλλά και για θέματα όπως η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, τα lockdown και τα σκληρά μέτρα που επανέρχονται, αλλά και την περιβόητη ανοσία της αγέλης.

Μιλώντας στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο» του κυπριακού Σίγμα, ο κ.Ιωαννίδης εξήρε τη διαχείριση της Κύπρου, η οποία, όπως είπε, μαζί με τις περισσότερες χώρες έχει μεταφερθεί από την πανδημική φάση στην ενδημική, ενώ σχολίασε πως «η πανδημία έχει λήξει. Έχει λήξει η πανδημική της φάση. Είμαστε στην ενδημική φάση. Η Όμικρον με βάσει ό,τι βλέπουμε τώρα, φαίνεται ότι είναι ένα ενδημικό κύμα για πολλές χώρες».

Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, ο καθηγητής δεν ήταν καθόλου αισιόδοξος, λέγοντας μεταξύ άλλων πως «θα είναι ουραγός στην έξοδο από την πανδημία» και πως «θα ταλαιπωρηθεί ακόμα για αρκετούς μήνες», ενώ τόνισε ότι η Ελλάδα «ήδη βρίσκεται στη θέση 35 παγκοσμίως από την αρχή της πανδημίας σε αριθμό νεκρών ανά εκατομμύριο πληθυσμού, είναι πιθανό ότι θα αναρριχηθεί κάπου στη θέση 25-30, μπορεί ακόμα και πιο ψηλά».

Για να προβλέψει αναφορικά με τη χώρα μας: «Είναι πολύ πιθανό ότι θα είναι η νο1 χώρα στη δυτική Ευρώπη (σ.σ. σε θανάτους), ίσως να συναγωνιστεί με το Βέλγιο».

Ο κ.Ιωαννίδης εξήγησε γιατί είναι πολύ υπέρ του εμβολιασμού, αλλά κατά της υποχρεωτικότητας, με ένα πολύ χαρακτηριστικό σχόλιο (μεταξύ άλλων που είπε): «Και τι σημαίνει υποχρεωτικό; Κάθε πόσο; Κάθε τέσσερις μήνες; Κάθε έξι μήνες; Κάθε χρόνο; Κάθε δύο χρόνια; Κάθε δύο μήνες; Μπαίνουμε σε μια παράλογη κατάσταση…»

Σύμφωνα με τον καθηγητή, πρέπει να το πάρουμε απόφαση να τελειώσουμε την πανδημία: «Οι πανδημίες τελειώνουν όταν εμείς το αποφασίσουμε … Πλέον έχουμε τα εμβόλια, έχουμε τα φάρμακα, έχουμε χίλια δυο, δεν φαίνεται ο ιός αυτός να είναι πλέον τόσο επιθετικός, ας προχωρήσουμε μπροστά».

Επίσης, σε επίθεση προς την κυβέρνηση για τα μέτρα που έχει λάβει για τον κορωνοϊό από την αρχή της πανδημίας είχε κάνει ο καθηγητής Παθολογίας, Έρευνας και Πολιτικής Υγείας, Επιστημών Δεδομένων, και Στατιστικής στο πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, Γιάννης Ιωαννίδης.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share