Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (9/1)

Οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας

9 Ιανουαρίου 2022 08:07
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (9/1)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι κεντρικοί τίτλοι στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για σήμερα Κυριακή 9/1! Tο Athensmagazine.gr σας φέρνει καθημερινά στο φως τα θέματα της ειδησεογραφίας, όπως αναδεικνύονται στον Ελληνικό Τύπο από την εκπομπή του OPEN, «Τώρα ό,τι συμβαίνει». Παράλληλα, η μετάλλαξη Όμικρον συνεχίζει να «θερίζει» την Ελλάδα.

Καιρός σήμερα 9/1: «Μπαράζ» κακοκαιρίας σε όλη την χώρα - Ισχυρή προειδοποίηση από Αρναούτογλου, Καλλιάνο και Μαρουσάκη

Καιρός σήμερα: Το «μπαράζ» κακοκαιρίας έχει ήδη αρχίσει για την χώρα μας και μια βροχερή μέρα θα είναι η σημερινή (9/1), με αρκετά έντονα φαινόμενα σε πολλές περιοχές και πιθανές χιονοπτώσεις τον επόμενο καιρό.

Για την Κυριακή προβλέπονται σχεδόν σε όλη τη χώρα βροχές και κυρίως στα νησιά του Ιονίου, τα δυτικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα βόρεια στους 10 με 13 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 14 με 15 και μόνο στη νότια και ανατολική νησιωτική χώρα θα φτάσει κατά τόπους τους 16 με 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και πρόσκαιρη καταιγίδα. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ και από το βράδυ δυτικοί, τοπικά έως 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στα θαλάσσια - παραθαλάσσια τμήματα. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί ασθενείς. Ο υδράργυρος θα δείξει από 06 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και πρόσκαιρη καταιγίδα. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα θαλάσσια - παραθαλάσσια τμήματα. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Θα πνέουν άνεμοι ανατολικοί, 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 13 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 4-5 βαθμούς χαμηλότερα).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και κυρίως στο Ιόνιο με σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς το πρωί να είναι κατά τόπους ισχυρά στο Ιόνιο και στη νοτιοδυτική Πελοπόννησο. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Θα πνέουν άνεμοι ανατολικοί, 3-4 μποφόρ, που βαθμιαία από το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς-βορειοδυτικούς, 4 με 6 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ, από το βράδυ δυτικοί-βορειοδυτικοί, 3 με 5 και τοπικά στα νότια 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 07 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές. Θα πνέουν άνεμοι νότιοι-νοτιοανατολικοί, 4 με 5 μποφόρ, το πρωί στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Βαθμιαία από τα δυτικά, οι άνεμοι θα στραφούν σε δυτικούς, 4 με 5 μποφόρ, από τη νύχτα τοπικά 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις, με βροχές και καταιγίδες, που πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρές. Θα πνέουν άνεμοι νότιοι-νοτιοανατολικοί, 5-6 μποφόρ, πρόσκαιρα στα Δωδεκάνησα τοπικά 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Πολικό ψύχος βλέπει ο Αρναούτογλου

«Προσοχή το επόμενο τριήμερο και κυρίως την ερχόμενη Δευτέρα και τη Τρίτη κυρίως στην περιοχή των Δωδεκανήσων καθώς οι βροχές-καταιγίδες είναι πολύ πιθανό να έχουν και ένταση αλλά και διάρκεια και να δημιουργήσουν προβλήματα», τονίζει ο Σάκης Αρναούτογλου.

Από την Τετάρτη, σύμφωνα με τον ίδιο, ο καιρός αναμένεται να κρυώσει ακόμη περισσότερο καθώς ήδη από τη Δευτέρα η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση με χιόνια στην κεντρική Ελλάδα.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι θα μπουν στην χώρα ψυχρές αέριες μάζες πολικής προέλευσης, οι οποίες θα ρίξουν κι άλλο τη θερμοκρασία και ενδέχεται τα χιόνια να φτάσουν σε πιο χαμηλά υψόμετρα, ωστόσο όπως τόνισε ο Σάκης Αρναούτογλου περισσότερα στοιχεία θα υπάρξουν από τη Δευτέρα.

Ποια τα δεδομένα για την Αττική από τον Γιάννη Καλλιάνο

Ο καιρός αύριο Κυριακή θα είναι πιο άστατος στα Επτάνησα και στο Αιγαίο, ενώ βροχές θα σημειωθούν και στα ηπειρωτικά, σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο.

Στην Αττική αύριο περιμένουμε τοπικές βροχές κατά διαστήματα. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου, ενώ βοριάδες θα πνέουν μέχρι 3 με 4 μποφόρ.Κ

Στη Θεσσαλονίκη θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές κατά περιόδους, ασθενούς ή μέτριας έντασης. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 7 έως 12 βαθμούς Κελσίου, ενώ στο Θερμαϊκό θα πνέουν βοριάδες έντασης 2 έως 4 μποφόρ.

Το ίδιο σκηνικό θα έχει ο καιρός και την Δευτέρα με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Πότε έρχονται χιόνια στην Αττική σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open, Κλέαρχο Μαρουσάκη, η κακοκαιρία θα διαρκέσει πολλές μέρες και δεν αποκλείεται να φέρει και χιόνια στην Αττική.

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης ανέφερε πως η κακοκαιρία οφείλεται «στο οργανωμένο βαρομετρικό χαμηλό από την Ιταλία που μετατοπίζεται ανατολικά και αυτό θα είναι το αίτιο αλλαγής του καιρού με βροχές, ενίσχυση ανέμων και πτώση της θερμοκρασίας», ενώ μίλησε για χιόνια στην Αττική σε περίπου δέκα ημέρες.

«Παράλληλα στην Ισπανία δημιουργείται ένα “ατμοσφαιρικό βουνό” που αλλάζει τον καιρό στην Γηραιά Ήπειρο και προκαλεί μεσημβρινή κυκλοφορία. Πρόκειται για τον αζορικό αντικυκλώνα που στο εσωτερικό διατηρεί καλό καιρό αλλά γύρω από αυτόν μετατοπίζονται οι κακοκαιρίες που θα επιδεινώσουν τον καιρό» πρόσθεσε ο Κλεάρχος Μαρουσάκης.

Η κακοκαιρία θα χωριστεί σε δυο μέρη το πρώτο μέσα στο Σαββατοκύριακο και το δεύτερο από τη Δευτέρα και μέχρι τα μέσα εβδομάδας που, όπως όλα δείχνουν θα είναι πιο ισχυρό, ενώ θα χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά.

Ο ίδιος είπε ότι μέχρι τις 15-20 Ιανουαρίου θα επηρεαστούμε από αυτή την ατμοσφαιρική κυκλοφορία προσθέτοντας ότι «από τις 13-14 Ιανουαρίου θα έχουμε περισσότερο κρύο και ενδέχεται να δούμε χιόνια σε χαμηλότερο υψόμετρο ακόμα και στην Αττική».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share