Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Χαμός με την κίνηση της Aegean: Συγκίνηση με την εταιρεία

Έδειξε το κοινωνικό της πρόσωπο για άλλη μια φορά

8 Ιανουαρίου 2022 14:36
Χαμός με την κίνηση της Aegean: Συγκίνηση με την εταιρεία
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι μέρες που πέρασαν ήταν, όπως κάθε χρόνο, οι πιο γιορτινές γεμάτες αγάπη και η AEGEAN φρόντισε για ακόμη μια φορά να δείξει το κοινωνικό της πρόσωπο, μετά την προηγούμενη εξαιρετικά ευχάριστη ανακοίνωση.

Τα φετινά Χριστούγεννα η εθελοντική ομάδα εργαζομένων της AEGEAN ταξίδεψε μαζί με το Ίδρυμα Βασίλη&Ελίζας Γουλανδρή, για να μοιράσει δώρα και στιγμές χαράς σε 300 παιδιά που φιλοξενούνται ή υποστηρίζονται από επιλεγμένα ιδρύματα και ΜΚΟ παιδικής φροντίδας ανά την Ελλάδα.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που γεννήθηκε από τους ανθρώπους της AEGEAN και την επιθυμία τους να προσφέρουν, αλλά και να μοιράσουν το δικό τους μήνυμα αγάπης στα παιδιά. Έτσι, τα περισσότερα από 150 μέλη του AEGEAN Santa Crew, αφού συγκέντρωσαν και τύλιξαν τα δώρα τους, ταξίδεψαν ταυτόχρονα σε Κρήτη, Θεσσαλονίκη, Χίο, Ρόδο, Αλεξανδρούπολη και Κέρκυρα, πραγματοποιώντας επισκέψεις σε δομές που είτε φιλοξενούν είτε υποστηρίζουν παιδιά που έχουν ανάγκη από υποστήριξη και φροντίδα. Μαζί τους ταξίδεψαν οι ειδικές μουσειοσκευές και οι εκπαιδευτές από το χριστουγεννιάτικο εικαστικό πρόγραμμα του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή, που υλοποίησαν εκπαιδευτικά προγράμματα και ανέλαβαν, μαζί με τους εθελοντές της AEGEAN, την ψυχαγωγία των παιδιών. Δημιούργησαν χριστουγεννιάτικα στολίδια και εικαστικές δημιουργίες, εμπνευσμένες από τη συλλογή έργων τέχνης του Ιδρύματος.

Η AEGEAN και το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή ενθάρρυναν και υποστήριξαν αυτή την ξεχωριστή πρωτοβουλία αγάπης και ευχαριστούν όσους συμμετείχαν και στήριξαν την ενέργεια και κυρίως τα παιδιά από το Ορφανοτροφείο Μέλισσα στη Θεσσαλονίκη, το Ελληνικό παιδικό χωριό στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης, το παιδικό Χωριό SOS Θράκης στην Αλεξανδρούπολη, την Κιβωτό του Κόσμου στη Χίο, το Κέντρο Προστασίας του Παιδιού Δωδεκανήσου στη Ρόδο, τον Παγκρήτιο Σύλλογο Γονέων και Φίλων Παιδιών με νεοπλασία «Η ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ» και το οργανοτροφείο Κέρκυρας.

Η ιδιαίτερη επίσκεψη στη Ρόδο

Παράλληλα, μία χαρούμενη και γιορτινή ατμόσφαιρα δημιουργήθηκε στο Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Θηλέων Ρόδου, με αφορμή την επίσκεψη οκταμελούς ομάδας εργαζόμενων της αεροπορικής εταιρείας Aegean, όπως αναφέρει η «Δημοκρατική».

Aegean στη Ρόδο

Οι εθελοντές εργαζόμενοι, με την υποστήριξη του Μουσείου Γουλανδρή και των στελεχών του, πραγματοποίησαν εργαστήρι κατασκευής χριστουγεννιάτικων στολιδιών περνώντας ευχάριστες στιγμές με τα παιδιά που φιλοξενούνται στο κέντρο, στα οποία μοίρασαν δώρα.

«Βρεθήκαμε με μεγάλη χαρά στη Ρόδο και στο Κέντρο Παιδικής Μέριμνας, για να περάσουμε με τα παιδιά όμορφες, χαρούμενες και δημιουργικές στιγμές, αυτές τις εορταστικές ημέρες. Κατασκευάσαμε με τα παιδιά όμορφα στολίδια, δημιουργώντας παράλληλα ζεστές αναμνήσεις από μία εμπειρία που θα μείνει ανεξίτηλη στη μνήμη όλων μας. Στο κέντρο πραγματοποιείται εξαιρετική δουλειά και είμαστε ευτυχείς που είχαμε την ευκαιρία να ενισχύσουμε με την παρουσία μας το έργο που γίνεται εδώ», δήλωσε ο κ. Δημήτρης Κακαντούσης, συντονιστής της ομάδας εθελοντών, σημειώνοντας πώς αυτή είναι μόνο η αρχή για άλλες παρόμοιες δράσεις που θα ακολουθήσουν σε όλη τη χώρα.

Σημειώνεται ότι αντίστοιχες δράσεις διοργανώθηκαν από την Aegean σε αντίστοιχα κέντρα σε άλλες πόλεις, παράλληλα με τη Ρόδο.

Ευχαριστώντας την Aegean, η κα Μαρία Κορακάκη, πρόεδρος των προνοιακών ιδρυμάτων της Ρόδου δήλωσε τα εξής: «Υποδεχθήκαμε με ιδιαίτερη θέρμη με τους εθελοντές της Aegean οι οποίοι εκτός από τα υπέροχα δώρα που προσέφεραν στα παιδιά, τους χάρισαν μία σημαντική εκπαιδευτική εμπειρία. Με την προσφορά τους, απέδειξαν το ενδιαφέρον και την αγάπη τους για τα παιδιά του κέντρου μας, δημιουργώντας ένα ζεστό συναίσθημα αυτές τις γιορτινές ημέρες, που είναι μέρες αλληλεγγύης και χαράς για όλους».

TAGS
 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share