Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Νέα μέτρα και αλλαγές στον υποχρεωτικό εμβολιασμό: Σχολεία και εστίαση στο «μικροσκόπιο» - «Μπλόκο» στους ανεμβολίαστους

Ποιες είναι οι εισηγήσεις

7 Ιανουαρίου 2022 21:37
Νέα μέτρα και αλλαγές στον υποχρεωτικό εμβολιασμό: Σχολεία και εστίαση στο «μικροσκόπιο» - «Μπλόκο» στους ανεμβολίαστους
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η κατάσταση της πανδημίας του κορωνοϊού και η υψηλή μεταδοτικότητα της μετάλλαξης Όμικρον, είναι πιθανό να φέρουν νέα μέτρα από εβδομάδα, κυρίως στην εστίαση, ενώ στο «μικροσκόπιο» είναι και τα σχολεία. Παράλληλα, εν μέσω της διάδοσης της μετάλλαξης Όμικρον της νόσου COVID-19, o υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, και η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, παρουσίασαν την Τρίτη (04/01) νέα μέτρα για τη λειτουργία τόσο των σχολείων όσο και των εργασιακών χώρων, αλλά και τα ισχύοντα για την έκδοση των πιστοποιητικών νόσησης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega υπάρχουν οι εισηγήσεις να περιοριστεί κι άλλο ο αριθμός των ατόμων που επιτρέπονται στους εσωτερικούς χώρους των καταστημάτων εστίασης.

Παράλληλα, μέσα στα επιπλέον μέτρα που εξετάζονται είναι και ο πλήρης αποκλεισμός των ανεμβολίαστων, οι οποίοι μέχρι τώρα επιτρέπονται στους εξωτερικούς χώρους των καταστημάτων εστίασης με αρνητικό rapid test.

Μέσα στα επιπλέον μέτρα -σύμφωνα με το ρεπορτάζ του καναλιού- είναι και η επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού και σε άλλες ηλικιακές ομάδες. Πιθανό, λοιπόν, η υποχρέωση του εμβολιασμού να γίνει για τις ηλικίες από 50 ή 55 ετών και άνω.

Σχολεία: Υπό συνεχή εξέταση τα δεδομένα

Μέσα σε αυτό το κλίμα έξαρσης της πανδημίας και πίεσης του συστήματος Υγείας, τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου θα ανοίξουν εν τέλει τα σχολεία.

Γονείς, επιστήμονες, εκπαιδευτικοί – αλλά και τα κόμματα της αντιπολίτευσης – απευθύνουν εκκλήσεις στην κυβέρνηση να αναθεωρήσει την απόφαση, φαίνεται, όμως, πως το υπουργείο Παιδείας δεν σκοπεύει να κάνει πίσω και έτσι, με τον κίνδυνο να μετατραπούν οι σχολικές αίθουσες σε υγειονομικές «βόμβες» διασποράς, τα σχολεία θα ανοίξουν ξανά.

Πέρα από την τήρηση των μέτρων και του υγειονομικού πρωτόκολλου που έχουν ανακοινωθεί, από πλευράς των ειδικών και της κυβέρνησης θα υπάρχει συνεχής αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων που θα προκύψουν από το άνοιγμα των σχολείων.

Σε περίπτωση που η κατάσταση ξεφύγει, δεν αποκλείεται να υπάρξει «αναδίπλωση» και τα σχολεία να κλείσουν, με εφαρμογή προφανώς τηλεκπαίδευσης στην πορεία, μόλις λίγες ημέρες αφότου θα ανοίξουν ξανά.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share