Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Θρήνος! Πέθανε ο Γιώργος Καραγιώργης

Θλίψη στον επιχειρηματικό κόσμο!

5 Ιανουαρίου 2022 18:13
Θρήνος! Πέθανε ο Γιώργος Καραγιώργης
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 92 ετών, άφησε ο Γιώργος Καραγιώργης ο μεγαλύτερος από τα αδέρφια - ιδιοκτήτες του περίφημου εστιατορίου «Elysee» στο Λονδίνο.

Ο Ελληνοκύπριος επιχειρηματίας «έφυγε» πλήρης ημερών, ανήμερα των Χριστουγέννων, βυθίζοντας στο πένθος συγγενείς και φίλους.

Αποφάσισε να φύγει από την Κύπρο, μαζί με τα αδέρφια του Οδυσσέα και Μιχάλη, για την Αγγλία, προκειμένου να εργαστούν στο εστιατόριο του θείου τους Βαρνάβα, ωστόσο το 1962 έκαναν τη δική τους επιχειρηματική προσπάθεια ανοίγοντας το θρυλικό «Elysee», το οποίο συνδύαζε την παραδοσιακή ελληνική μουσική με τη μεσογειακή.

καραγιώργης

Ο Γιώργος Καραγιώργης ήταν εμβληματική μορφή του εστιατορίου καθώς δεν περνούσε βραδιά που να μην ξεσήκωνε τους Έλληνες, αλλά και τους ντόπιους πελάτες, συνηθίζοντας να χορεύει με ποτήρια στο κεφάλι.

Από τα τραπέζια, δε, του Elysee πέρασαν μεγάλες προσωπικότητες της παγκόσμιας πολιτικής, επιχειρηματικής, αθλητικής, αλλά και καλλιτεχνικής ελίτ. Από τη βασίλισσα Ελισάβετ και τον πρίγκιπα Φίλιππο μέχρι τους Μπίτλς, τον Μοχάμεντ Άλι και τους Ρόλινγκ Στόουνς.

Παράλληλα, το εστιατόριο των τριών αδερφών είχε γίνει το στέκι πολλών γόνων ελληνικών εφοπλιστικών και επιχειρηματικών οικογενειών που σπούδαζαν στο Λονδίνο.

Σημειώνεται πάντως ότι μετά από 48 χρόνια καθημερινής παρουσίας τους στο εστιατόριο, τα αδέρφια Καραγιώργη παρέδωσαν τη σκυτάλη στη νεότερη γενιά.

Ο Γιώργος Καραγιώργης ήταν γιος του Κυριάκου και της Μυροφόρας Καραγιώργη οι οποίοι είχαν άλλα τέσσερα παιδιά τον Μιχάλη, τον Οδυσσέα, τη Λήδα και τη Νίκη.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share