Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Πανεπιστημιακή Αστυνομία: Ξεκινά η εκπαίδευση – Πόσο θα διαρκέσει και πότε θα μπει στα ιδρύματα

Την ίδια ώρα που 1.700 αστυνομικοί είναι εκτός υπηρεσίας λόγω κορωνοϊού

5 Ιανουαρίου 2022 15:38
Πανεπιστημιακή Αστυνομία: Ξεκινά η εκπαίδευση – Πόσο θα διαρκέσει και πότε θα μπει στα ιδρύματα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος ανακοίνωσε πως στις 17 Ιανουαρίου ξεκινά η εκπαίδευση 400 αστυνομικών, οι οποίοι θα στελεχώσουν την πανεπιστημιακή Αστυνομία.

Σε συνάντησή του με τον πρύτανη του ΑΠΘ, Νίκο Παπαϊωάννου, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε ότι «προτεραιότητα είναι η ασφάλεια των φοιτητών και των καθηγητών σε όλα τα ιδρύματα της χώρας».

Κορωνοϊός: Τα 108 μπαρ και εστιατόρια που μπήκε «λουκέτο» λόγω παραβίασης των υγειονομικών μέτρων

Μάλιστα, επισήμανε ότι η διάρκεια της εκπαίδευσης θα είναι τέσσερις μήνες και μετά οι αστυνομικοί θα είναι έτοιμοι να ενταχθούν στην πανεπιστημιακή Αστυνομία και να «μπουν» στα ιδρύματα.

πανεπιστημιακη-αστυνομια

«Η βία και οποιαδήποτε πράξη που σχετίζεται με φθορά δημόσιας περιουσίας, είναι κάτι που δεν είναι επιτρεπτό» δήλωσε ο πρύτανης του ΑΠΘ.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη έκανε αναφορά και στους αστυνομικούς που νοσηλεύονται με κορωνοϊό, λέγοντας ότι είναι μόλις 20 και αυτό δεν δημιουργεί κάποιο πρόβλημα στη λειτουργία των υπηρεσιών.

Όπως έχει γίνει γνωστό, τουλάχιστον 1.700 αστυνομικοί είναι εκτός υπηρεσίας λόγω κορωνοϊού.

Θεσσαλονίκη: Κατάληψη τέλος στο ΑΠΘ μετά από 30 χρόνια - Η μυστική επιχείρηση της ΕΛΑΣ

Τέλος στην κατάληψη χώρου της Σχολής Θετικών Επιστημών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης μπήκε σήμερα (31/12) μετά από περίπου 30 χρόνια!

Η επιχείρηση εκκένωσης πραγματοποιήθηκε νωρίς το πρωί της Παρασκευής από την Ελληνική Αστυνομία υπό άκρα μυστικότητα.

πανεπιστημιακη-αστυνομια

Ισχυρές δυνάμεις της Ασφάλειας -παρουσία δικαστικού λειτουργού και με συνοδεία αστυνομικών σκύλων- πραγματοποίησαν «έφοδο» στις 6:00 στο λεγόμενο «Στέκι Βιολογικού» που τελούσε υπό κατάληψη για περίπου τρεις δεκαετίες και χρησιμοποιούνταν από φοιτητές, αλλά και εξωπανεπιστημιακούς.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, εντός του χώρου που τελούσε υπό κατάληψη δεν εντοπίστηκαν άτομα.

Στο «Στέκι στο Βιολογικό», εντοπίστηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, δεκάδες κράνη, κοντάρια αλλά και εργαλεία για οικοδομικές εργασίες, όπως φτυάρια και άλλα αντικείμενα τα οποία περισυνέλλεξαν οι αστυνομικοί.

πανεπιστημιακη-αστυνομια

Υπενθυμίζεται ότι στις 3 Δεκεμβρίου, δεκάδες άτομα πραγματοποίησαν καταδρομική επίθεση στο κτήριο διοίκησης του ΑΠΘ, πετώντας μπογιές, γράφοντας συνθήματα και απειλητικά μηνύματα κατά του πρύτανη και του αντιπρύτανη Οικονομικών.

Συγκεκριμένα, περίπου 30 άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, κατάφεραν να φτάσουν έως τον έκτο όροφο της Πρυτανείας ενώ, μεταξύ άλλων, ανάρτησαν στην πρόσοψη του κτιρίου πανό και πέταξαν τρικάκια με συνθήματα αλληλεγγύης σε καταλήψεις.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share