Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ζάκυνθος - Κόντρα του Μητροπολίτη με βουλευτή της ΝΔ: “Πήγε σε μοναστήρι με αντιεμβολιαστές”

Μια κόντρα μάλιστα που έχει φτάσει μέχρι το πρωθυπουργικό γραφείο

5 Ιανουαρίου 2022 12:23
Ζάκυνθος - Κόντρα του Μητροπολίτη με βουλευτή της ΝΔ: “Πήγε σε μοναστήρι με αντιεμβολιαστές”
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Επιστολή προς τον πρωθυπουργό έστειλε ο Μητροπολίτης Ζάκυνθου, Διονύσιος, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για τον βουλευτή της ΝΔ, Διονύση Ακτύπη, ο οποίος επισκέφθηκε μοναστήρι με αντιεμβολιαστές μοναχούς και φωτογραφήθηκε μαζί τους.

Περιστέρι: Αντιεμβολιαστής κόλλησε κορωνοϊό και ξυλοκόπησε τη γυναίκα του γιατί του είπε να φύγει από το σπίτι (video)

“Όταν εμείς δίνουμε καθημερινά και με μεγάλο κόστος να πείσουμε για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού, τιμωρώντας και επιβάλλοντας αυστηρές κυρώσεις στους αντιεμβολιαστές ιερείς και μοναχούς, προκειμένου να απαλλαγεί η πατρίδα μας από την πανδημία, ο βουλευτής Ζακύνθου μεταβαίνει στα μοναστήρια τα οποία εμείς δεν επισκεπτόμεθα, συντρώγοντας με αρνητές μοναχούς και παριστάνοντας τον ιεροψάλτη, προκαλώντας έτσι το δίκαιο αίτημα της απογοήτευσης, σε όσους δίνουν την άνιση μάχη αυτές τις κρίσιμες ώρες” αναφέρει ο Μητροπολίτης.

Οι φωτογραφίες που δημοσίευσε ο Διονύσης Ακτύπης και προκάλεσαν την αντίδραση του Μητροπολίτη

μητροπολιτησ-ζακυνθοσ

Η επιστολή του Μητροπολίτη Ζακύνθου

Ευχόμεθα καλή χρονιά και ευλογημένη γεμάτη υγεία, ειρήνη και προκοπή για την Ελλάδα μας.

Δυστυχώς βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να διαμαρτυρηθούμε εντόνως για τη στάση του βουλευτή Ζακύνθου Διονύσιου Ακτύπη.

Όταν εμείς δίνουμε καθημερινά και με μεγάλο κόστος να πείσουμε για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού, τιμωρώντας και επιβάλλοντας αυστηρές κυρώσεις στους αντιεμβολιαστές ιερείς και μοναχούς, προκειμένου να απαλλαγεί η πατρίδα μας από την πανδημία, ο βουλευτής Ζακύνθου μεταβαίνει στα μοναστήρια τα οποία εμείς δεν επισκεπτόμεθα, συντρώγοντας με αρνητές μοναχούς και παριστάνοντας τον ιεροψάλτη, προκαλώντας έτσι το δίκαιο αίτημα της απογοήτευσης, σε όσους δίνουν την άνιση μάχη αυτές τις κρίσιμες ώρες.

Η απάντηση του Διονύση Ακτύπη στον Μητροπολίτη μέσω Facebook:

“Αναφορικά με τον θόρυβο που έχει δημιουργηθεί σχετικά με πρόσφατη επίσκεψή μου σε Μοναστήρι θα ήθελα να δηλώσω τα εξής:

Οφείλω να ξεκαθαρίσω με απολύτως σαφή και εξόχως κατηγορηματικό τρόπο πως εγώ ο ίδιος τόσο ως ιατρός όσο και ως Βουλευτής από την πρώτη στιγμή στήριξα αδιαπραγμάτευτα το εμβόλιο κατά της covid-19 ως τη μόνη λύση, το μόνο όπλο που έχουμε στα χέρια μας για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

διονυσιοσ-ακτυπησ

Τη θέση μου αυτή την υποστήριξα, μάλιστα, σταθερά σε κάθε στιγμή του ιδιωτικού και δημόσιου βίου μου. Τόσο σε συνεντεύξεις μου, σε εισηγήσεις μου στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, σε ανακοινώσεις μου όσο και στην καθημερινή επαφή που είχα με τους πολίτες του τόπου μου καθιστούσα σαφή θέση μου υπέρ του εμβολιασμού.

Άλλωστε, όλοι μου οι συμπολίτες γνωρίζουν πως ως ιατρός του Γενικού Νοσοκομείου Ζακύνθου επί τριάντα και πλέον χρόνια υπηρέτησα πιστά την ιατρική επιστήμη με υψηλό αίσθημα ευθύνης και αυτοθυσία.

Είναι συνεπώς, απαράδεκτο να προσπαθούν ορισμένοι να με συνδέσουν με το αντιεμβολιαστικό κίνημα, ένα κίνημα που πρώτα απ’ όλα προσβάλει την επιστήμη που τόσο πιστά και απαρέγκλιτα υπηρέτησα σχεδόν σε όλη μου τη ζωή.

Επιπλέον, θα πρέπει οι πολίτες να γνωρίζουν ότι το Μοναστήρι είναι η τρίτη φορά που το επισκεπτόμαστε μαζί με την Αντιπεριφερειάρχη Ζακύνθου κα Μοθωναίου και αυτό διότι η Ιερά Μονή αντιμετωπίζει προβλήματα λόγω της εισροής υδάτων σε κάποιο από τα κτίριά της, πρόβλημα στο οποίο προσπαθούμε εδώ και καιρό να δώσουμε λύση. Με την ευκαιρία, λοιπόν, της δια του παραπάνω λόγου επισκέψεώς μας δώσαμε το παρών και στη θεία λειτουργία της Κυριακής.

‼️Να τονισθεί δε πως ο Υπεύθυνος της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου των Κρημνών είναι εμβολιασμένος και με τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

Κλείνοντας, προσωπικά εκτιμώ πως οι τοποθετήσεις μου το τελευταίο διάστημα αναφορικά με τα ζητήματα του Ναυαγίου Ζακύνθου έχουν θίξει, τελικά σε πολύ μεγάλο βαθμό, τα συμφέροντα πολλών.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share