Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2022

«Να παρακρατούνται 100 ευρώ κάθε μήνα από τη σύνταξη!» - Σάλος με την πρόταση του Θεόδωρου Βασιλακόπουλου

«Είναι υποχρεωτικότητα αυτή;»

5 Ιανουαρίου 2022 08:53
«Να παρακρατούνται 100 ευρώ κάθε μήνα από τη σύνταξη!» - Σάλος με την πρόταση του Θεόδωρου Βασιλακόπουλου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τη στιγμή που χιλιάδες συνταξιούχοι άνω των 60 ετών ζουν με μια πενιχρή σύνταξη, ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος αναρωτήθηκε στην τηλέοραση του ΣΚΑΪ αν είναι «σοβαρη υποχρεωτικότητα» αυτή που έχουμε και πρότεινε τα 100 ευρώ να παρακρατούνται κάθε μήνα από τις συντάξεις.

Ο κ. Βασιλακόπουλος θέλησε να προκαλέσει ακόμα περισσότερο, τονίζοντας πως αν το πρόστιμο δεν πληρώνεται και πηγαίνει στην εφορία για δέκα χρόνια, δεν θα απασχολήσει όσους είναι άνω των 80 ετών. «Αν είμαι και 84 ετών δεν θα με πολυνοιάζει», τόνισε. Επίσης, ένα ξεκάθαρο μήνυμα για περιορισμούς που θα αφορούν περισσότερο τους ανεμβολίαστους είχε στείλει σε προηγούμενες δηλώσεις τους ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, μιλώντας στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

«Το πρόστιμο για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό δεν έχει επιβληθεί, είναι θεωρητικό. Δεν είμαι νομικός, αλλά υπάρχουν υποχρεωτικότητες και υποχρεωτικότητες. Να σας το πω διαφορετικά, αν έμενα μου επιβάλετε ένα πρόστιμο το οποίο μου έρθει στο τέλος του χρόνου και θα μου λέει ότι θα πληρώσω 100 ευρώ αλλά εγώ δεν το κάνω, ούτε την επόμενη χρονιά, ούτε τη μεθεπόμενη σε δέκα χρόνια θα αθροιστεί ένα ποσό», τόνισε αρχικά ο κ. Βασιλακόπουλος. «Αν είμαι και 84 ετών δεν θα με πολυνοιάζει», πρόσθεσε, προκλητικά.

Θεόδωρος Βασιλακόπουλος

Ενώ στη συνέχεια έριξε και τη «βόμβα»: «Είναι σοβαρή υποχρεωτικότητα αυτή; Για να έλεγε η κυβέρνηση ότι θα παρακρατείται από τη σύνταξή σου ένα ποσό της τάξεως των 100 ευρώ τον μήνα, θα δείτε πόσοι θα εμβολιάζονταν αύριο. «Το πρόστιμο θα επιβληθεί αλλά δεν θα εισπραχθεί», κατέληξε.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share