Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (5/1)

Οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας

5 Ιανουαρίου 2022 07:45
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (5/1)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι κεντρικοί τίτλοι στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για σήμερα Τετάρτη 5/1! Tο Athensmagazine.gr σας φέρνει καθημερινά στο φως τα θέματα της ειδησεογραφίας, όπως αναδεικνύονται στον Ελληνικό Τύπο από την εκπομπή του OPEN, «Ώρα Ελλάδος». Παράλληλα, με τα νέα μέτρα που ανακοίνωσαν από κοινού το υπουργείο Υγείας και υπουργείο Παιδείας θα επιστρέψουν στα θρανία οι μαθητές στις 10 Ιανουαρίου για την επανέναρξη της σχολικής χρονιάς μετά της διακοπές των Χριστουγέννων.

Αθλητικά πρωτοσέλιδα

Οι κεντρικοί τίτλοι στα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων σήμερα. Δείτε ποια είναι τα θέματα που φιλοξενούνται στις πρώτες σελίδες του αθλητικού Τύπου, όπως παρουσιάζονται από την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα».

Καιρός σήμερα 5/1: Αυξημένες για την εποχή θερμοκρασίες! Που θα φτάσει μέχρι και τους 23 βαθμούς - Αναλυτική πρόγνωση Καλλιάνου - Μαρουσάκη

Καιρός σήμερα 5/1: Αίθριος θα είναι ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, σύμφωνα με τις προγνώσεις των Γιάννη Καλλιάνου και Κλέαρχου Μαρουσάκη, ενώ λίγες τοπικές βροχές, ωστόσο εξασθενημένες, θα σημειωθούν στα ανατολικά και στα δυτικά. Παράλληλα, δείτε εδώ τι προβλέπουν τα μερομήνια για τις αρχές του 2022.

Αίθριος ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας - Η πρόβλεψη του Γιάννη Καλλιάνου

Συγκεκριμένα, σε περιοχές ανατολικότερα των Κυκλάδων, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, στη Χίο ίσως και στη Λέσβο, αλλά και νοτιότερα μέχρι και το Καστελλόριζο, θα σημειωθούν τοπικές βροχοπτώσεις, ωστόσο εξασθενημένες και μικρής χρονικής διάρκειας.

Τις περιοχές των Επτανήσων, της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς, θα σημειωθούν επίσης βροχοπτώσεις μέτριας έντασης. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά λίγες παροδικές νεφώσεις, στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά, μεγάλα διαστήματα με ήλιο.

Θερμοκρασιακά, στους 18 στα δυτικά ηπειρωτικά όπως και στα βόρεια ηπειρωτικά τμήματα και τα Επτάνησα, αυξημένες θερμοκρασίες, αυξημένες για την εποχή. Στους 21 με 23 βαθμούς Κελσίου στην Φθιώτιδα, ενώ 18 βαθμοί στις νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου.

Άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις έντασης 4 έως 5 μποφόρ και στο Ιόνιο και στο Αιγαίο.

Στην Αττική, αίθριος καιρός με μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια και την θερμοκρασία από 10 έως και 21 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, αυξημένη πιθανότητα για τοπικές ομίχλες που θα περιορίζουν την ορατότητα, ωστόσο αίθριος ο καιρός, με αραιές νεφώσεις και την θερμοκρασία από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Τις επόμενες μέρες, βελτιωμένος ο καιρός με λίγες τοπικές βροχές στα ανατολικά νησιωτικά τμήματα, μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια, και την θερμοκρασία στους 19 βαθμούς στα βόρεια, στους 20 στα κεντρικά ηπειρωτικά και στους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου στα νησιωτικά τμήματα της χώρας.

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Ανοιξιάτικος καιρός και σήμερα

Με ανοιξιάτικες θερμοκρασίες θα κυλήσει η μέρα και σήμερα. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ για σήμερα Τετάρτη 5 Ιανουαρίου

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, ο καιρός θα διατηρηθεί γενικά αίθριος και μόνο στα δυτικά, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το ανατολικό και νότιο Αιγαίο προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στο ανατολικό Αιγαίο και τα βορειοδυτικά.

Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες και θα σημειωθούν τοπικές ομίχλες.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6, στο Αιγαίο βαθμιαία τοπικά 7 και τις βραδινές ώρες στο βόρειο και ανατολικό Αιγαίο έως 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα φτάσει στα βόρεια τους 15 με 17 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 17 με 19, ενώ στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα φθάσει κατά τόπους τους 20 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος.
  • Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.
  • Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία από νότιες διευθύνσεις στα ανατολικά έως 5 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 04 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος με παροδικά αυξημένες νεφώσεις στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και θα σημειωθούν τοπικές ομίχλες.
  • Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 02 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

  • Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στα βορειοδυτικά. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και θα σημειωθούν τοπικές ομίχλες.
  • Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και θα σημειωθούν τοπικές ομίχλες.
  • Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 04 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

  • Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα νότια.
  • Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία στις Κυκλάδες τοπικά 7 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 12 έως 19 και στην Κρήτη κατά τόπους έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

  • Καιρός: Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών.
  • Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 βαθμιαία στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου τοπικά 7 και τις βραδινές ώρες έως 8 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 15 έως 19 και στα Δωδεκάνησα κατά τόπους έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share