Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός - Σχολεία: Τι ισχύει με τους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς - Πόσα θα πληρώνουν σε rapid και self test

Όσα χρειάζεται να ξέρετε

4 Ιανουαρίου 2022 21:00
Κορωνοϊός - Σχολεία: Τι ισχύει με τους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς - Πόσα θα πληρώνουν σε rapid και self test
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Με τα νέα μέτρα που ανακοίνωσαν από κοινού το υπουργείο Υγείας και υπουργείο Παιδείας θα επιστρέψουν στα θρανία οι μαθητές στις 10 Ιανουαρίου για την επανέναρξη της σχολικής χρονιάς μετά της διακοπές των Χριστουγέννων. Μαζί τους βέβαια και οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι επίσης καλούνται να προσαρμοστούν στα νέα πρωτόκολλα. Αυτό που ξεχωρίζει από τα νέα δεδομένα έχει να κάνει με τους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι μετά τις ανακοινώσεις της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, καλούνται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Για την ακρίβεια, οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί θα πληρώνουν ακόμη πιο ακριβά την επιλογή τους να μην αποδέχονται το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, καθώς εκτός από τα 2 υποχρεωτικά rapid test την εβδομάδα που ήδη υποβάλλονταν, πλέον σε περίπτωση κρούσματος θα πρέπει να κάνουν 5 τεστ την εβδομάδα.

Πρακτικά αυτό σημαίνει 4 rapid test (αξίας έως 10 ευρώ) και ένα 1 self test (αξίας 5-7 ευρώ), άρα στην περίπτωση που σε ένα σχολείο εντοπίζονται κρούσματα κάθε βδομάδα, αρκεί έστω και ένα κρούσμα στην τάξη ώστε ο ανεμβολίαστος εκπαιδευτικός να χρειαστεί να πληρώσει από τον μισθό του ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό.

self test σχολεία εκπαιδευτικοί

Συγκεκριμένα, η υπουργός, Νίκη Κεραμέως είπε για την περίπτωση που βρεθεί κρούσμα στην τάξη, ότι πέραν των μαθητών «...και οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί σε περίπτωση κρούσματος θα κάνουν 5 τεστ σε 5 ημέρες. Δηλαδή δύο rapid test και ένα self test, επιπλέον των δύο rapid που ήδη κάνουν την εβδομάδα. Αντίθετα, οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί θα κάνουν 3 self test δωρεάν την εβδομάδα».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share