Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: Με rapid test η αναρρωτική άδεια για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους

Αλλαγές στη χορήγηση αναρρωτικής άδειας

4 Ιανουαρίου 2022 19:12
Κορωνοϊός: Με rapid test η αναρρωτική άδεια για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αλλαγές στη χορήγηση αναρρωτικής άδειας σε εργαζομένους που έχουν νοσήσει με κορωνοϊό, εν μέσω της τεράστιας διασποράς της μετάλλαξης Όμικρον, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης. Συγκεκριμένα, ανεξαρτήτως αν ο εργαζόμενος είναι εμβολιασμένος ή ανεμβολίαστος, θα μπορεί να απουσιάσει από την εργασία του και να πάρει αναρρωτική άδεια με θετικό rapid test.

Ο κ. Πλεύρης σημείωσε ότι «τα αυξημένα κρούσματα μας υποχρεώνουν να αλλάξουμε τον τρόπο που χορηγείται το πιστοποιητικό νόσησης». Στο πλαίσιο αυτό ανέφερε ότι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι θα πρέπει να επιβεβαιώνουν το θετικό rapid test με μοριακό τεστ για να λάβουν το πιστοποιητικό.

Η μετάλλαξη Ομικρον είναι πλέον κυρίαρχη, όπως δήλωσε ο Θάνος Πλεύρης, ωστόσο η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας παρατηρείται κυρίως στα επείγοντα περιστατικά και στις απλές κλίνες. Στο πλαίσιο αυτό, ανακοίνωσε ότι επήλθε συμφωνία με Σύνδεσμο Ελληνικών Κλινικών, ο οποίος θα διαθέσει το 10%-15% των κλινών του για COVID περιστατικά, ενώ ήδη υπάρχει συνεργασία με ιδιωτικές κλινικές και στις ΜΕΘ για non COVID περιστατικά. Τέλος αναφέρθηκε στην επικαιροποίηση του πρωτοκόλλου για άνοιγμα των σχολείων, τονίζοντας ότι βούληση της κυβέρνησης είναι τα σχολεία να παραμείνουν ανοιχτά.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share