Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Ψυχρολουσία: Ολοταχώς για 50.000 κρούσματα σήμερα (04/01)!

Συναγερμός

4 Ιανουαρίου 2022 13:32
Ψυχρολουσία: Ολοταχώς για 50.000 κρούσματα σήμερα (04/01)!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα ο ΕΟΔΥ, την ώρα που η μετάλλαξη Omicron επεκτείνεται με ραγδαίους ρυθμούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι τις 11 το πρωί είχαν εντοπιστεί 34.000 κρούσματα, ενώ εκτιμάται ότι ο τελικός αριθμός θα αγγίξει τις 50.000.

Η έξαρση των κρουσμάτων αναμενόταν από τους επιστήμονες. Ήδη, τα επτά στα δέκα μοριακά τεστ (PCR) που γίνονται σε διαγνωστικά κέντρα της Θεσσαλονίκης είναι θετικά, ενώ ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Θεοκλής Ζαούτης ανακοίνωσε χθες ότι το 70% των κρουσμάτων, αλλά και το 70% των εισαγωγών στα νοσοκομεία οφείλονται στην Omicron.

Ψυχρολουσία: Ολοταχώς για 50.000 κρούσματα σήμερα (04/01)!

Στις δύο το μεσημέρι συνεδριάζουν για πρώτη φορά μετά την Πρωτοχρονιά τα μέλη της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων, ενώ εντός της ημέρας αναμένονται αποφάσεις για το νέο πλαφόν που θα τεθεί στα μοριακά τεστ.

Η αύξηση των κρουσμάτων απασχολεί εντατικά το Μέγαρο Μαξίμου, που επιδιώκει την κατάρτιση ενός συνολικού «έκτακτου πλάνου» για την ανάσχεση της Omicron. Κατά τη διάρκεια πολλαπλών συσκέψεων, επιδιώκεται να σδημιουργηθούν νέες γραμμές άμυνας απέναντι στον κορωνοϊό.

«Καμπανάκι» Νίκου Χατζηνικολάου: «Ακούστε τι είπε και θα καταλάβετε τι έρχεται»

Ο Νίκος Χατζηνικολάου προειδοποιεί για το μέλλον που προβλέπεται δυσοίωνο στη σκιά της τεράστιας διασποράς της μετάλλαξης Ομικρον στην Ελλάδα.

«Τον καθηγητή Σαρηγιάννη με τα μαθηματικά μοντέλα τον ακούσατε τι είπε στον ΑΝΤ1; 30 Δεκεμβρίου επικράτησε η μετάλλαξη Ομικρον. Είναι 60% πιο μεταδοτική από τη Δέλτα. Είπε και κάτι άλλο, ότι αυτό μας αγχώνει ακόμα περισσότερο. Σε αντίθεση με την εικόνα στη Νότια Αφρική που η νόσηση ήταν ελαφρύτερη, στη Βρετανία η νόσηση κινείται με αυτή τη Δέλτα» είπε ο Νίκος Χατζηνικολάου στον Real FM.

 «Καμπανάκι» Χατζηνικολάου: «Ακούστε τι είπε και θα καταλάβετε τι έρχεται»

«Οι επιστήμονες έλεγαν να μην συγκρίνουμε τον πληθυσμό της Νότιας Αφρικής με τον ευρωπαϊκό διότι εκεί μεγάλο μέρος του πληθυσμού είχε νοσήσει και είχε κυτταρική ανοσία, ενώ είναι μικρό το ποσοστό που είχε εμβολιαστεί. Από την Ομικρον έχουμε και θανάτους. Είναι τραγικό γιατί ζούμε από την αρχή το ίδιο έργο. Οι επιστήμονες λένε ότι όσο δεν εμβολιαζόμαστε τόσο θα εμφανίζονται νέες μεταλλάξεις στον ορίζοντα», ανέφερε ο δημοσιογράφος.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share