Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Κρήτη - Απίστευτη καταγγελία νεαρού: Πήρε... κάνναβη από περίπτερο και τον πήγαν στα κρατητήρια

Ο ίδιος μάλιστα αναφέρει πως η ποσότητα που αγόρασε ήταν καθ’ όλα νόμιμη

4 Ιανουαρίου 2022 11:45
Κρήτη - Απίστευτη καταγγελία νεαρού: Πήρε... κάνναβη από περίπτερο και τον πήγαν στα κρατητήρια
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

«Τραυματική» περιπέτεια φαίνεται πως είχε νεαρός στην Κρήτη τα πρώτα 24ωρα του νέου έτους, όταν για ένα γραμμάριο νόμιμης -όπως ισχυρίζεται- κάνναβης, οδηγήθηκε στα κρατητήρια Αστυνομικού Τμήματος του νομού Ηρακλείου.

Νέο περιστατικό βίας στην Κρήτη: Συνελήφθη 24χρονος για επίθεση στη μητέρα του - Οδηγείται σε ψυχιατρική κλινική

Ειδικότερα, ο νεαρός υποστηρίζει στο cretalive.gr, πως η ποσότητα αυτή ήταν καθ’ όλα νόμιμη καθώς είχε αγοράσει τη συσκευασία από το περίπτερο της γειτονιάς του.

Όπως καταγγέλλει, έμεινε στα κρατητήρια σε άθλιες συνθήκες, μέχρι που τελικά το πρωί της Δευτέρας αφέθηκε ελεύθερος με εισαγγελική εντολή.

κρητη-συλληψη

Όλα ξεκίνησαν όταν γυρνώντας από σπίτι φίλων στις 2 Ιανουαρίου, πέρασε από αστυνομικό μπλόκο κοντά στο σπίτι του.

Τότε, οι αστυνομικοί προχώρησαν σε έλεγχο και τότε βρήκαν ένα γραμμάριο κάνναβης. Έπειτα αποφάσισαν να τον πάνε στο τμήμα, με τον ίδιο, όπως λέει, να απορεί αφού δεν είχε καταλάβει καν τι είχε κάνει.

«Όντας σε αναμονή περίπου 01:00 -1:30 ώρα, χωρίς να γνωρίζω επίσημα τον λόγο προσαγωγής μου στο Τμήμα, έρχεται ένας αστυνομικός και μου υποδεικνύει να υπογράψω σε τρία χαρτιά, τα οποία μόνο ένας δικηγόρος θα μπορούσε να καταλάβει τι λένε. Αρνήθηκα» καταγγέλλει ο ίδιος.

Όπως προσθέτει, οι αστυνομικοί έλεγαν ότι θα είναι η πιο ανώδυνη διαδικασία αν απλά υπέγραφα, «αλλά εγώ δεν είχα κάνει τίποτε παράνομο και αυτά έλεγαν το αντίθετο».

κρητη-συλληψη

«Εν τέλει υπέγραψα μόνο μια απολογία την οποία διάβασα και κάπου μιλούσε για ένα γραμμάριο κάνναβης. Δεν εξηγούσε εάν ήταν CBD ή όχι» προσθέτει.

Μάλιστα, ο νεαρός λέει πως ο αστυνομικός επέμενε ότι η κάνναβη ήταν παράνομη και ότι «δεν την είχα πάρει από περίπτερο, ενώ είχα πει πολλές φορές ότι μπορούμε να πάμε στο περίπτερο να εξακριβώσουμε για επιβεβαίωση ότι ήμουν εκεί δύο μέρες νωρίτερα και αγόρασα αυτό το συγκεκριμένο σκεύασμα».

«Ο επικεφαλής αστυνομικός καθώς πηγαίναμε στο Τμήμα μου είπε ότι θα έπρεπε να έχω μαζί μου την απόδειξη από το περίπτερο ή να το έχω μέσα στην συσκευασία του, κάτι το οποίο μου ακούστηκε πραγματικά εκτός πραγματικότητας καθώς το συγκεκριμένο προϊόν είναι νόμιμο και πωλείται παντού. Δεν είμαι υποχρεωμένος από το νόμο να κρατώ απόδειξη από οτιδήποτε έχω αγοράσει νόμιμα» αναφέρει μετά.

Ωστόσο, τον οδήγησαν στα κρατητήρια.

Τέλος, όπως περιγράφει ο ίδιος, «Από τις 3:30 τα ξημερώματα που μπήκα στα κρατητήρια μέχρι τις 9:00 το πρωί της Δευτέρας οπότε και βγήκα ένιωσα έντονα αισθήματα παράνοιας και εγκλεισμού. Ξεκίνησα να γράφω την εμπειρία μου στην αιχμή της καθώς μόνο εκείνες τις στιγμές αντιλαμβανόμουν πραγματικά πώς ένιωθα».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share