Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Δυσάρεστες εκπλήξεις για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους - Έρχονται νέα μέτρα!

Όλα όσα εξετάζονται

4 Ιανουαρίου 2022 09:47
Δυσάρεστες εκπλήξεις για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους - Έρχονται νέα μέτρα!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Νέα μέτρα έρχονται τις επόμενες μέρες, πιθανότατα στην εστίαση, ενώ σήμερα το απόγευμα αναμένονται οι ανακοινώσεις για τα σχολεία,αν και όλα δείχνουν ότι η απόφαση της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν στις 10 Ιανουαρίου.

Αν δεν υπάρξει κάποια μεγάλη ανατροπή της τελευταίας στιγμής τα νέα μέτρα στα σχολεία θα είναι:

  • Αύξηση των self test από 2 σε 3 εβδομαδιαίως.
  • Διενέργεια self test και από εμβολιασμένα παιδιά
  • Με την εμφάνιση κρούσματος σε μία τάξη, να γίνεται ιχνηλάτηση σε ολόκληρη την αίθουσα, ακόμη και στους δασκάλους και καθηγητές.
  • Σε περίπτωση μαζικών κρουσμάτων, ο πήχυς να κατέβει από τα 50%+1 στο 40%+1 κρούσμα ή ακόμη και στο 30%+1 για να κλείσει ένα τμήμα και να ακολουθήσει τηλεκπαίδευση.

Πάμε για νέα μέτρα τις επόμενες ημέρες

Σήμερα δεν αναμένεται να ανακοινωθούν νέα μέτρα, πέραν αυτών που αφορούν στα σχολεία. Κυβέρνηση και ειδικοί αναμένουν τα επιδημιολογικά δεδομένα ως και την Τετάρτη.

Στο τραπέζι παραμένει πάντα η πρόταση για μπλόκο των ανεμβολίαστων και από τους εξωτερικούς χώρους των καταστημάτων εστίασης, αλλά και ο περιορισμός του ωραρίου στην εστίαση ως τις 22:00 ή τις 23:00 το βράδυ, μέτρο που αφορά κυρίως τους εμβολιασμένους.

Το βλέμμα είναι στραμμένο με ανησυχία και στην γιορτή των Θεοφανείων, υπό τον κίνδυνο συνωστισμού στις εκκλησίες αλλά και στη ρίψη του σταυρού σε θάλασσες και ποτάμια Εφόσον κριθεί αναγκαίο, είναι πιθανό νέες ανακοινώσεις να υπάρξουν την Τετάρτη.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share