Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

«Βόμβα» Νίκου Καπραβέλου: «Στο τραπέζι και το ολικό lockdown»

«Είμαστε στο τσουνάμι του τέταρτου κύματος»

4 Ιανουαρίου 2022 08:59
«Βόμβα» Νίκου Καπραβέλου: «Στο τραπέζι και το ολικό lockdown»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Για την «αφόρητη» και «δυσβάσταχτη» κατάσταση στα νοσοκομεία προειδοποίησε, εκ νέου, ο Νίκος Καπραβέλος, Διευθυντής στη Β΄ ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι κινδυνεύει να «καταρρεύσει το σύμπαν».

«Είμαστε στο τσουνάμι του τέταρτου κύματος της Δέλτα που είναι ακόμα ισχυρό και δεν λέει να πέσει» υπογράμμισε ο ίδιος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, επισημαίνοντας ότι λαμβάνοντας υπ'όψιν το χειρότερο σενάριο, δεν επιτρέπεται εφησυχασμός.

«Αν δεν εμβολιαστούμε όλοι, δεν υπάρχει περίπτωση να τελειώσει η πανδημία» σημείωσε, προειδοποιώντας μάλιστα ότι «στο τραπέζι είναι και το ολικό lockdown».

«Δεν είναι λύση, αλλά όταν διακυβεύεται η ανθρώπινη ζωή και το σύστημα δεν αντέχει άλλο, όλα είναι στο τραπέζι» είπε ο κ. Καπραβέλος.

«Υπάρχει κανένα συμβόλαιο για τον αριθμό θανάτων που θα έχουμε;» ανέφερε ο ίδιος.

«Οποιαδήποτε ανάφλεξη της πανδημίας είναι πάρα πολύ επικίνδυνη» επεσήμανε ακόμα.

Κάνοντας λόγο για ακόμα μία «δραματική εφημερία» στο «Παπανικολάου», σημείωσε ότι και οι 48 κλίνες της Εντατικής είναι γεμάτες και ένας ασθενής νοσηλεύεται εκτός ΜΕΘ.

Επίσης, τόνισε ότι πολλοί είναι και οι ασθενείς από το υγειονομικό προσωπικό, ενώ αναφορικά με τη σοβαρότητα της νόσου, παρατήρησε ότι «ήπια νόσος υπάρχει μόνο για τους εμβολιασμένους», επαναλαμβάνοντας τη θέση του υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού.

Βόμβα Νίκου Καπραβέλου για ολικό lockdown

Τέλος, σε ό,τι αφορά τα σχολεία, πρότεινε μικρή παράταση του ανοίγματος, «μέχρι να έχουμε μεγαλύτερη εικόνα σε σχέση με το τι σημαίνουν αυτά τα νούμερα».

Εξέφρασε την εκτίμηση ότι ακόμα και εάν ανοίξουν τα σχολεία, τα περισσότερα θα κλείσουν, προσθέτοντας: «Με τρομάζει η μετάδοση της νόσου στους ανεμβολίαστους».

Επίσης, την οργή του για όσους επέλεξαν να αψηφήσουν τα μέτρα για τον κορωνοϊό την Πρωτοχρονιά και βγήκαν να διασκεδάσουν σε κέντρα διασκέδασης που δεν τηρούσαν τους περιορισμούς, εξέφρασε ο Διευθυντής στη Β΄ ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου» Νίκος Καπραβέλος μιλώντας στην τηλεόραση του OPEN και την εκπομπή «Τώρα ό,τι Συμβαίνει».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share