Σάββατο, 15 Ιουνίου 2024

Μετάλλαξη Όμικρον: Πόσο αξιόπιστα είναι τα rapid test

Δείτε αναλυτικά όσα είπε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ

3 Ιανουαρίου 2022 22:45
Μετάλλαξη Όμικρον: Πόσο αξιόπιστα είναι τα rapid test
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Έντονη συζήτηση έχει ξεσηκώσει τις τελευταίες μέρες η νέα σύσταση που έδωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, σύμφωνα με την οποία όποιος έχει θετικό rapid test δεν χρειάζεται να κάνει και μοριακό, προκειμένου να μην υπάρχει μεγάλη πίεση στα διαγνωστικά κέντρα.

Σύμφωνα με όσα είπε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Θεοκλής Ζαούτης, επικαλούμενος μελέτη του ΕΟΔΥ, υπογράμμισε πως όσοι είχαν θετικό μοριακό τεστ για τη μετάλλαξη Όμικρον, σε ποσοστό 95% είχαν και θετικό rapid test.

Αυτό το στοιχείο, κατά τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, αποδεικνύει την αξιοπιστία των rapid test σχετικά με την ανίχνευση της νέας μετάλλαξης Όμικρον.

Δείτε αναλυτικά όσα είπε ο κ. Ζαούτης:

Τρίκαλα: Viral τα ανέπαφα rapid tests φαρμακείου!

Μια έξυπνη ιδέα είχε ένας φαρμακοποιός στα Τρίκαλα, ώστε να νιώθουν πως δεν κινδυνεύουν οι πολίτες που θέλουν να υποβληθούν σε rapid test για τον κορωνοϊό.

Οργή λαού στο Twitter - Ζητούν δωρεάν μοριακά τεστ: "Πεθαίνει κόσμος, δεν είναι πια αστείο" (photos)

Ο ίδιος, όπως αναφέρει και το trikalavoice.gr, δημιούργησε μια ειδική γωνιά στο φαρμακείο, με τον υπάλληλο δειγματολήπτη να εισέρχεται στον κλειστό χώρο, να βάζει τα γάντια για να πάρει το rapit test από τον πελάτη και να το διενεργεί χωρίς να έρθει σε επαφή μαζί του.

Όπως λέει ο φαρμακοποιός στην ΕΡΤ, τα αποτελέσματα δίνονται στον πολίτη μέσω τηλεφώνου δέκα λεπτά αργότερα. «Πρόκειται για μια διαδικασία που συνεπάγεται ασφάλεια, καθώς ο φαρμακοποιός αποτελεί τον πρώτο σταθμό για τα πρώτα συμπτώματα που εμφανίζει ο ασθενής με κορωνοϊό», λέει ο Κωνσταντίνος Κουλουρίδας.

Στη συνέχεια αναφέρει: «Όλοι οι φαρμακοποιοί συμβάλαμε σωστά στην καταγραφή των περιστατικών. Από την πρώτη στιγμή της πανδημίας πήραμε μέτρα ώστε να εξασφαλίσουμε την προστασία εργαζομένων και πελατών».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share