Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Μετάλλαξη Όμικρον: Ανοιγούν τα φροντιστήρια τη Δευτέρα (3/1) - Ξέσπασαν έντονες αντιδράσεις

Την ίδια ώρα που μετράμε χιλιάδες κρούσματα καθημερινά

2 Ιανουαρίου 2022 20:19
Μετάλλαξη Όμικρον: Ανοιγούν τα φροντιστήρια τη Δευτέρα (3/1) - Ξέσπασαν έντονες αντιδράσεις
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Εντονότατες αντιδράσεις φέρνει η απόφαση για το άνοιγμα των φροντιστηρίων σε όλη τη χώρα, την ώρα που εξαπλώνεται η μετάλλαξη Όμικρον και έχουμε καθημερινά πολλές χιλιάδες κρούσματα.

Τη Δευτέρα 3 Ιανουαρίου ανοίγουν και πάλι τα φροντιστήρια, τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών και τα Κέντρα Εργοθεραπείας και Λογοθεραπείας, τα οποία αναμένουν πιθανές αλλαγές στα υγειονομικά πρωτόκολλα, με την ΟΙΕΛΕ να αντιδρά και να κάνει λόγο για «υγειονομική βόμβα».

Κορωνοϊός - Μετάλλαξη Όμικρον: Τα δερματικά συμπτώματα και τα εξανθήματα που δείχνουν ότι νοσείτε

Η ανησυχία για την επέλαση της μετάλλαξης Όμικρον εντείνεται για τους εργαζόμενους εκπαιδευτικούς των φροντιστηρίων καθώς την ίδια ώρα οι ειδικοί ζητούν την παράταση του ανοίγματος των σχολείων για μια εβδομάδα μετά τις 10 Ιανουαρίου, δηλαδή την ημερομηνία που ανοίγουν βάσει προγραμματισμού.

φροντιστηρια-κορωνοιοσ

Όπως αναφέρει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ) σε ανακοίνωση της:

«Καμιά οδηγία, καμιά πρόνοια, χιλιάδες εκπαιδευτικοί και μαθητές κυριολεκτικά ξεχασμένοι από το Υπουργείο Παιδείας και την κυβέρνηση. Αν συνυπολογίσει κανείς στους χώρους αυτούς και τα περιβόητα Κέντρα Μελέτης που λειτουργούν χωρίς θεσμικό πλαίσιο και δεν υπάγονται σε κανέναν εποπτικό φορέα, γίνεται φανερό ότι πρόκειται για μια υγειονομική βόμβα εκατοντάδων χιλιάδων διδασκόντων και διδασκόμενων που μπορεί να μεταδώσουν αστραπιαία τον ιό στην κοινότητα».

φροντιστηρια-κορωνοιοσ

Στην ανακοίνωσή της, προσθέτει, επίσης, ότι: «Καλούμε άμεσα την πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της και να πάρει μέτρα. Σε πολλούς από τους χώρους αυτούς, όπως έχουμε επισημάνει κατ’ επανάληψη, οι αίθουσες είναι μικρές, οι αναλογίες τ.μ. ανά εκπαιδευόμενο που τίθενται από το θεσμικό πλαίσιο δεν τηρούνται και υπάρχει συχνά το φαινόμενο των αδήλωτων τάξεων-εκπαιδευτικών-μαθητών που συνωστίζονται σε χώρους χωρίς καμιά διασφάλιση υγιεινής και ασφάλειας.

Απαιτούμε δωρεάν μοριακά τεστ για όλους τους εκπαιδευτικούς και μαθητές, ώστε να διευκολυνθεί η ακριβής ιχνηλάτηση των κρουσμάτων. Ζητάμε την αναστολή του ανοίγματος των εκπαιδευτικών μονάδων μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share