Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2023

Κορωνοϊός - Μετάλλαξη Όμικρον: Τα δερματικά συμπτώματα και τα εξανθήματα που δείχνουν ότι νοσείτε

Μεγάλη προσοχή!

2 Ιανουαρίου 2022 19:41
Κορωνοϊός - Μετάλλαξη Όμικρον: Τα δερματικά συμπτώματα και τα εξανθήματα που δείχνουν ότι νοσείτε
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Καθώς η Όμικρον εξαπλώνεται ραγδαία σε ολόκληρο τον κόσμο, άνθρωποι που μολύνονται από αυτήν την παραλλαγή του κορωνοϊού παρουσιάζουν διάφορα συμπτώματα του ιού, τα οποία δεν είχαν αναφερθεί σε προηγούμενες μεταλλάξεις.

Μάλιστα, τα συμπτώματα της Όμικρον φέρεται να είναι πολύ διαφορετικά, ενώ σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει η Mirror, ένα δερματικό εξάνθημα μπορεί να είναι ενδεικτικό ότι κάποιος έχει μολυνθεί από αυτήν την παραλλαγή του κορωνοϊού.

«Ψυχρολουσία» για ακόμη μία μέρα με 17.633 κρούσματα – 61 νεκροί και 626 διασωληνωμένοι

Οι επιστήμονες έχουν ήδη προειδοποιήσει ότι τα συμπτώματα της Όμικρον είναι αρκετά διαφορετικά από τα συνηθισμένα του κορωνοϊού, που περιλαμβάνουν έντονο βήχα, πυρετό και απώλεια/αλλαγή της όσφρησης και της γεύσης σας.

μεταλλαξη-ομικρον

Αντίθετα με τα προηγούμενες μεταλλάξεις όπως η Δέλτα, τα συμπτώματα της Όμικρον είναι παρόμοια με αυτά του κοινού κρυολογήματος, κι ενώ περιγράφονται ως εξαιρετικά ήπια, τα συμπτώματα αυτής της παραλλαγής φέρεται να στοχεύουν σε διαφορετικά μέρη του σώματος.

Πολλοί ασθενείς που βγήκαν θετικοί στην Όμικρον ανέφεραν ότι παρουσίασαν ένα δερματικό εξάνθημα, σύμφωνα με την εφαρμογή ZOE COVID Study, που σημειώνει ότι υπάρχουν δύο τύποι εξανθημάτων που έχουν αναφερθεί από ασθενείς με κορωνοϊό.

Το πρώτο είναι ένα εξάνθημα, που εμφανίζεται ξαφνικά στο δέρμα με τη μορφή εξογκωμάτων. Αυτά τείνουν να προκαλούν φαγούρα και συχνά εμφανίζονται παράλληλα με έντονο κνησμό στις παλάμες ή τα πέλματα.

Ο δεύτερος τύπος είναι ένα εξάνθημα που μοιάζει με τσιμπήματα, τα οποία εμφανίζονται σαν μικρά κόκκινα εξογκώματα σε διάφορα σημεία του σώματος τα οποία επίσης προκαλούν κνησμό. Μπορεί να εμφανίζονται στους αγκώνες, στα γόνατα, στο πίσω μέρος των χεριών και στα πόδια.

μεταλλαξη-ομικρον

Αν και τα πρώτου τύπου εξανθήματα υποχωρούν γρήγορα, τα δεύτερου τύπου μπορεί να επιμείνουν για μέρες ή και εβδομάδες, σύμφωνα με το ZOE. Δερματικό εξάνθημα μπορεί να εμφανιστεί στα δάχτυλα των χεριών και των ποδιών, με τη μορφή κόκκινου ή μωβ εξογκώματος, το οποίο μπορεί να προκαλεί και πόνο.

Έρευνες έχουν δείξει ότι αυτά τα δερματικά συμπτώματα μπορεί να εμφανιστούν ακόμη και όταν δεν υπάρχουν άλλα συμπτώματα που να συνδέονται με τον Covid.

Ποια είναι τα κοινά συμπτώματα της Όμικρον

Άλλα κοινά συμπτώματα της παραλλαγής Όμικρον μπορεί να είναι:

Πονόλαιμος

Καταρροή

Φτέρνισμα

Ήπιοι μυϊκοί πόνοι

Κόπωση

Νυκτερινές εφιδρώσεις

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share