Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός - Πιστοποιητικό νόσησης: Πότε εκδίδεται μόνο με rapid test - Πότε χρειάζεται και μοριακό

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

31 Δεκεμβρίου 2021 16:50
Κορωνοϊός - Πιστοποιητικό νόσησης: Πότε εκδίδεται μόνο με rapid test - Πότε χρειάζεται και μοριακό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αλλάζει η διαδικασία μετά την απόφαση του υπουργείου Υγείας αναφορικά με την έκδοση πιστοποιητικού νόσησης κορωνοϊού, το οποίο δίνει το δικαίωμα στον εργαζόμενο να λάβει πέντε ημέρες πληρωμένης άδειας.

CovidfreeGRwallet: Τεράστια απήχηση έχει η “ψηφιακή ταυτότητα” στο κινητό - Πιο γρήγορα οι έλεγχοι στα καταστήματα

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ημερησίας», η νέα απόφαση η οποία πιθανότατα θα εκδοθεί μέσα στην ημέρα, προβλέπει πως οι εμβολιασμένοι θα λαμβάνουν τη σχετική βεβαίωση μόνο με θετικό rapid test και δεν θα χρειάζεται να κάνουν και μοριακό έλεγχο.

Αντίθετα για τους ανεμβολίαστους, η έκδοση πιστοποιητικού νόσησης θα επιτρέπεται αποκλειστικά μετά τη διενέργεια διαγνωστικού ελέγχου PCR που θα δείχνει ότι είναι θετικοί στον κορωνοϊό.

πιστοποιητικο-νοσησησ

Υπενθυμίζουμε ότι μέχρι σήμερα, για τη σχετική βεβαίωση χρειαζόταν θετικό PCR και για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους. Οι εργαζόμενοι που θα βρεθούν θετικοί στον ιό, για να λάβουν την 5μερη άδεια θα πρέπει να δηλώσουν το αποτέλεσμα στο σύστημα Εργάνη.

Τι αλλάζει στο πιστοποιητικό νόσησης για τις πτήσεις εσωτερικού

Αλλαγές σχετικά με το πιστοποιητικό νόσησης ανακοίνωσε την Πέμπτη και η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), οι οποίες αφορούν τις αεροπορικές μετακινήσεις εσωτερικού.

ραπιντ-τεστ

Συγκεκριμένα προβλέπεται ότι οι ταξιδιώτες θα πρέπει να φέρουν πιστοποιητικό/βεβαίωση νόσησης που εκδίδεται εντός δεκατεσσάρων (14) ημερών μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο (pcr) και η ισχύς του διαρκεί έως ενενήντα (90) μέρες μετά από αυτόν.

Σε σχέση με την προηγούμενη Νotam η αλλαγή είναι στον χρόνο έκδοσης του πιστοποιητικού που από τις 30 μέρες μετά τη νόσηση που προβλεπόταν πριν, τώρα μπορεί να εκδίδεται 14 μέρες μετά τη νόσηση.

Πηγή: ethnos.gr

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share