Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Απαγωγή επιχειρηματία στο Ντράφι: Συνεχίζεται το "θρίλερ" – Τι ερευνούν οι Αρχές

Κορυφώνεται η αγωνία, με τους δράστες να μην έχουν επικοινωνήσει εκ νέου

30 Δεκεμβρίου 2021 21:21
Απαγωγή επιχειρηματία στο Ντράφι: Συνεχίζεται το
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το "θρίλερ" της απαγωγής του 40χρονου επιχειρηματία συνεχίζεται, με τις Αρχές να προσπαθούν να διαλευκάνουν την υπόθεση και να φτάσουν στους δράστες.

Ο επιχειρηματίας απήχθη έξω από το σπίτι του στο Ντράφι, όταν επέστρεφε από ταβέρνα. Οι δράστες επικοινώνησαν με τον αδελφό του επιχειρηματία και του ζήτησαν να μην αναμιχθεί η αστυνομία, καθώς και λύτρα κοντά στα 2 εκατομμύρια ευρώ. Μάλιστα, έστειλαν φωτογραφία του απαχθέντος επιχειρηματία προκειμένου να επιβεβαιώσουν ότι αυτοί τον κρατούν.

απαγωγη-ντραφι

Σύμφωνα με πληροφορίες του ALPHA, οι δράστες δεν έχουν επικοινωνήσει με τον αδερφό του επιχειρηματία ή άλλο πρόσωπο από το πρωί της Τετάρτης, που εστάλησαν τα πρώτα μηνύματα. Πρόκειται για συνήθη πρακτική απαγωγέων, καθώς οι δράστες αφήνουν να περάσουν ώρες, ακόμη και μέρες μέχρι να έρθουν ξανά σε επικοινωνία με τις οικογένειες, προκειμένου να παρατείνουν την αγωνία τους.

Το χρονικό της απαγωγής

Ο επιχειρηματίας είχε πάει σε μια ταβέρνα στο Ίλιον και την στιγμή που επέστρεφε σπίτι του μιλούσε με μια φίλη του στην Αμερική με βιντεοκλήση. Η γυναίκα είδε ακριβώς την επίθεση που δέχτηκε και σοκαρισμένη άκουσε και παρακολούθησε τα όσα συνέβησαν.

Η βιντεοκλήση διήρκησε 22 λεπτά, καθώς ξεκίνησε όταν ο επιχειρηματίας έφυγε από την ταβέρνα στο Ίλιον και ολοκληρώθηκε στις 12:02, όταν οι απαγωγείς βρήκαν το τηλέφωνο του 40χρονου και το έκλεισαν.

Σύμφωνα με όσα είπε η κοπέλα, οι δράστες μιλούσαν πολύ καλά ελληνικά. Αμέσως επικοινώνησε με τους συγγενείς του 40χρονου επιχειρηματία και τους ενημέρωσε τι είχε συμβεί. Στη συνέχεια οι συγγενείς ενημέρωσαν την αστυνομία. Η κοπέλα δεν είδε το πρόσωπο κάποιου εκ των δραστών.

Πώς κινούνται οι αρχές

Οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση εργάζονται υπό άκρα μυστικότητα για τη διαλεύκανση του εγκλήματος. Ερευνούν επισταμένα το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή όπου τελέστηκε το συμβάν.

απαγωγη-ντραφι

Προσπαθούν να εντοπίσουν τις κινήσεις των δραστών, το δρομολόγιο τους, και αν και πότε ξεκίνησαν να παρακολουθούν τον 40χρονο επιχειρηματία. Ο τρόπος που έδρασαν δείχνει ότι γνώριζαν πολύ καλά τις κινήσεις του, καθώς και λεπτομέρειες για την οικονομική του κατάσταση.

Οι αστυνομικοί έχουν εντοπίσει το τελευταίο στίγμα του κινητού του τηλεφώνου, ωστόσο δεν έχουν εντοπίσει ακόμη το αυτοκίνητό του, που δεν αποκλείουν να πήραν μαζί τους οι δράστες. Παράλληλα αναζητούν πληροφορίες για το ενδεχόμενο απειλών, πιθανά οικονομικά ανοίγματα και διασυνδέσεις, από τις οποίες θα μπορούσαν να προέρχονται οι απαγωγείς.

Επιπλέον, έχουν ανασύρει το φάκελο της αιματηρής απόπειρας ληστείας που είχε εξελιχθεί στις 7 Αυγούστου 2020, όταν οι επίδοξοι ληστές είχαν τραυματίσει με πιστόλι τον αδελφό τού ομήρου, όταν εκείνος είχε αντιδράσει στις προθέσεις τους.

«Μάλλον μιλάμε για tiger kidnapping (απαγωγή της τίγρεως). Απαγωγή λίγων ωρών. Δεν φαίνονται επαγγελματίες, αλλά γι’ αυτόν το λόγο είναι και επικίνδυνοι. Είναι λίγο παράξενο ότι η είδηση της απαγωγής γνωστοποιήθηκε άμεσα, αλλά παρόλα αυτά, μετά από λίγες ώρες, προέβαλαν τις οικονομικές αξιώσεις τους προς τον αδελφό τού ομήρου και έστειλαν φωτογραφίες του. Δεν μπορούμε να μιλήσουμε με σιγουριά για λύτρα ή “οφειλές”», αναφέρουν χαρακτηριστικά αξιωματικοί που ασχολούνται με την υπόθεση.

Η απαγωγή τύπου «tiger kidnapping» αναφέρεται σε υποθέσεις όπου οι δράστες αρπάζουν το θύμα τους, ζητούν άμεσα λύτρα, συνήθως μικρότερα χρηματικά ποσά, ανάλογα με την οικονομική επιφάνεια του στόχου, και κρατούν τον όμηρο σε πρόχειρα καταλύματα ή μέσα σε όχημα που διαρκώς μετακινείται. Αυτές οι απαγωγές έχουν μικρή χρονική διάρκεια, καθώς οι δράστες επιδιώκουν να πάρουν όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα σε μικρό χρόνο. Το 2011-2012 είχαν εξελιχθεί 11 τέτοιες απαγωγές στη Δυτική Αττική, οι οποίες είχαν εξιχνιασθεί από τις διωκτικές αρχές.

Πηγή: eleftherostypos.gr

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share