Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Λήξη συναγερμού για τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο: Πήρε εξιτήριο - Νοσηλευόταν με κορωνοϊό

Θα επιστρέψει στο Οικουμενικό Πατριαρχείο μετά την περιπέτεια με την υγεία του

30 Δεκεμβρίου 2021 15:36
Λήξη συναγερμού για τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο: Πήρε εξιτήριο - Νοσηλευόταν με κορωνοϊό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Εξιτήριο για τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο που νοσηλευόταν με κορωνοϊό.

Θα παραστεί στους εορτασμούς των Θεοφανείων. Εξιτήριο έλαβε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος το μεσημέρι της Πέμπτης (30/12), καθώς τις τελευταίες έξι ημέρες ήταν υπό ιατρική παρακολούθηση, προσβληθείς από τη μετάλλαξη Όμικρον του κορωνοϊού.

Τρόμος με την Όμικρον στην Θεσσαλονίκη: “Καλπάζει" η μετάλλαξη - Κάθε δύο μέρες διπλασιάζεται το ιικό φορτίο στα λύματα!

Ο Πατριάρχης θα παραμείνει λίγες ημέρες ακόμη σε απομόνωση, πριν επιστρέψει στο Φανάρι για τους εορτασμούς των Θεοφανείων.

Το βράδυ της Τετάρτης, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, επικοινώνησε με τον Βαρθολομαίο για τρίτη φορά τηλεφωνικά ο υπουργός Υγείας της Τουρκίας, ο οποίος ρώτησε για την πορεία της υγείας του και τον διαβεβαίωσε ότι οι υπηρεσίες του υπουργείου του θα είναι πάντοτε στη διάθεσή του.

πατριαρχη-βαρθολομαιοσ

Νέα δήλωση "βόμβα": "Η Όμικρον είναι το εμβόλιο που δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν οι φαρμακοβιομηχανίες"

Η άκρως μεταδοτική παραλλαγή Όμικρον δεν είναι παρά «ένας ιός του εποχικού κρυολογήματος» υποστηρίζει ισραηλινός καρδιολόγος που εργάζεται στις ΗΠΑ, ενώ την ίδια στιγμή υπογραμμίζει πως οι κυβερνήσεις «υπεραντιδρούν» και σπέρνουν πανικό και παραπληροφόρηση.

Παράλληλα, όπως δηλώνει ο καθηγητής Ανοσολογίας στο Πανεπιστήμιο του Μπαρ Ιλάν να δηλώνει χαρακτηριστικά: «Το πέμπτο κύμα μπορεί να τελειώσει όταν προσβληθεί μεγάλος αριθμός ανθρώπων».

Με μπαράζ αναρτήσεών του στο Twitter τις τελευταίες ημέρες, ο Αφσίν Εμράνι, ιατρικός διευθυντής της ιδιωτικής κλινικής Los Angeles Heart Specialists, προτείνει στις Αρχές να σταματήσουν τα τεστ για Όμικρον και να εστιαστούν στην παροχή «ψυχολογικής και οικονομικής βοήθειας».

Ο Εμράνι, τον οποίο ακολουθούν 26.000 χρήστες του Twitter, ισχυρίζεται ότι η Όμικρον «είναι κυριολεκτικά το εμβόλιο που δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν οι φαρμακοβιομηχανίες».

κρουσματα-κορωνοιοσ

Όλοι θα προσβληθούν από την Όμικρον

«Όλοι» θα προσβληθούν από την Όμικρον, κάτι που θα προσφέρει «μαζική ανοσία της αγέλης», λέει ο Εμράνι, και προβλέπει ότι «μέσα σε 8-12 εβδομάδες όλος ο κόσμος θα είναι εμβολιασμένος» -εννοώντας ότι όλοι θα έχουν προσβληθεί από τη νέα παραλλαγή.

«Μεγαλύτερη απειλή παραμένει κατά τη γνώμη μου η υπεραντίδραση των κυβερνητικών υπηρεσιών, οι οποίες προκαλούν πανικό και παραπληροφόρηση και οδηγούν σε κλείσιμο που πλήττει τους πιο ευάλωτους από εμάς» γράφει.

Προβλέπει δε ότι οι ΗΠΑ θα καταγράφουν δύο εκατομμύρια κρούσματα την ημέρα για αρκετές εβδομάδες και στη συνέχεια «οι αριθμοί θα πέσουν απότομα».

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποίησε πάντως την Τετάρτη ότι ο κίνδυνος από την Όμικρον παραμένει «πολύ υψηλός», παρά τις ενδείξεις ότι η νέα παραλλαγή προκαλεί ηπιότερη νόσο.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share