Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

«Βόμβα» Θάνου Πλεύρη: Νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους! Στους 7 μήνες θα λήγει το πιστοποιητικό εμβολιασμού

Τι εξετάζεται για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού

30 Δεκεμβρίου 2021 10:18
«Βόμβα» Θάνου Πλεύρη: Νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους! Στους 7 μήνες θα λήγει το πιστοποιητικό εμβολιασμού
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μία ημέρα μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων τα οποία θα ισχύσουν μέχρι τις 16 Ιανουαρίου, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, άφησε “παράθυρο” για επιπλέον περιορισμούς στους ανεμβολίαστους πολίτες, ενώ έριξε και τη “βόμβα” προαναγγέλλοντας ανακοινώσεις σχετικά με τα πιστοποιητικά εμβολιασμού για μετά την Πρωτοχρονιά.

Όπως είπε χαρακτηριστικά έχει σχεδόν αποφασιστεί, ότι η ισχύς που θα έχει το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα είναι στους επτά μήνες και όσοι δεν έχουν κάνει αναμνηστική δόση θα θεωρούνται ανεμβολιαστοι. Επιπλέον ο υπουργός Υγείας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για επέκταση της υποχρεωτικότητας για τους άνω των 50 ετών.

“Δεν είμαστε δογματικοί στην υποχρεωτικότητα αλλά εξετάζουμε να επεκταθεί με ηλικιακά κριτήρια“, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά τους πολίτες που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο, δεν απέκλεισε και νέους περιορισμούς όπως το να μην έχουν πρόσβαση στο μέλλον ούτε στους εξωτερικούς χώρους, μία σκέψη που έχει πέσει στο τραπέζι των ειδικών.

Ο υπουργός Υγείας, αναφέρθηκε και στη μετάλλαξη Όμικρον, υποστηρίζοντας ότι έχει πολύ μεγάλη μεταδοτικότητα και κινείται στις μικρές ηλικίες.

Μάλιστα όπως ανέφερε χαρακτηριστικά μόλις το 6% των κρουσμάτων αφορά τους άνω των 60 ετών.

“Στοίχημα είναι να μην μεταφερθεί από τις μικρές ηλικίες σε γονείς και παππούδες” και πρόσθεσε πως αναμένεται γρήγορα μεγάλη άνοδος της Όμικρον. Όπως είπε μέχρι στιγμής πλήττονται περισσότερο η Αττική και η Κρήτη.

Για τα νέα μέτρα ο κ. Πλεύρης ανέφερε πως “δεν μιλάμε για παρατεταμένα μέτρα, αν χρειαστεί οποιαδήποτε παρέμβαση θα γίνει. Εκτίμησε ωστόσο ότι δεν θα χρειαστεί ιδιαίτερή παράταση καθώς ο κύκλος της Όμικρον πιθανόν θα είναι σύντομος“.

Τέλος όσον αφορά τα σχολεία, τόνισε ότι θα ανοίξουν και πως εάν χρειαστούν παρεμβάσεις στα πρωτόκολλα θα γίνουν με βάση τις εισηγήσεις των ειδικών.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share