Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Καιρός: Έτσι κάνει ποδαρικό το 2022

Πότε ξεκινάνε οι βροχές;

29 Δεκεμβρίου 2021 23:46
Καιρός: Έτσι κάνει ποδαρικό το 2022
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Με ηλιοφάνεια και υψηλές, για την εποχή, θερμοκρασίες θα κυλήσουν οι επόμενες ημέρες. Αίθριος θα είναι ο καιρός την παραμονή και ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, σε αντίθεση με το τσουχερό κρύο της τελευταίας εβδομάδας.

Την πρώτη μέρα του 2022 η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, ενώ από την επομένη, την Κυριακή, θα αρχίσει η πτώση. Με την ευκαιρία δες εδώ την πρόγνωση καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου για τις επόμενες ώρες.

Την Πέμπτη θα σημειωθούν τοπικές βροχές, ενώ στην Αττική η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 14 βαθμούς Κελσίου

Καιρός: Έτσι κάνει ποδαρικό το 2022

Η πρόγνωση του καιρού για την Πέμπτη από την ΕΜΥ

Στη δυτική Ελλάδα προβλέπονται λίγες νεφώσεις που μόνο στα νότια θα είναι παροδικά αυξημένες με λίγες βροχές μέχρι το μεσημέρι. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές, ενώ σποραδικές καταιγίδες, τοπικά ισχυρές θα εκδηλωθούν στα Δωδεκάνησα (κυρίως στην περιοχή του Καστελόριζου) και πιθανόν την Εύβοια τις Σποράδες και την Κρήτη. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά.

Τα φαινόμενα σταδιακά από τις μεσημβρινές ώρες στα βόρεια θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί στα δυτικά 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ και στα ανατολικά 6 με 7 και από το απόγευμα στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Μόνο στα Δωδεκάνησα οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, όπου δεν θα ξεπεράσει τους 10 με 13 βαθμούς ενώ στα υπόλοιπα θα φτάσει τους 15 με 16 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Αρχικά προβλέπονται νεφώσεις με βροχές κυρίως στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη όπου ενδέχεται να εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες . Από το μεσημέρι σταδιακά ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση στις περισσότερες περιοχές. Ανεμοι: Βορείων διευθύνσεων 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ , ενισχυόμενοι περαιτέρω στα 7 με 8 μποφόρ από το απόγευμα στο Θρακικό. Θερμοκρασία: Από 04 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που μόνο στα νότια θα είναι παροδικά αυξημένες με λίγες βροχές μέχρι το μεσημέρι Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και τοπικά στον Πατραϊκό 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν στα θαλάσσια τμήματα σποραδικές καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 και από το απόγευμα τοπικά στο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ Θερμοκρασία: Από 06 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν τοπικά ισχυρές. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 και από το απόγευμα στα δυτικά τμήματα τοπικά 8 μποφόρ Θερμοκρασία: Από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, κυρίως στην περιοχή του Καστελόριζου. Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 13 έως 17 βαθμούς Κελσίου. ΕΥΒΟΙΑ Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές . Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 και στα νότια 7 με 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 09 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως από το μεσημέρι. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά βαθμιαία 6 με 7 μποφόιρ Θερμοκρασία: Από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Καιρός: Τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες . Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 6 και κατά περιόδους στο Θερμαϊκό 6-7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 06 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Παρασκευή

Γενικά αίθριος καιρός και μόνο στα ανατολικά και νότια προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν στην Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και το πρωί στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τις Κυκλάδες. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά τοπικά θα είναι περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν στα Δωδεκάνησα ανατολικοί 6 με 7 μποφόρ και στην υπόλοιπη χώρα βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6, τοπικά στο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο. Θα φτάσει στα βόρεια τους 12 με 15 βαθμούς, στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 14 με 16 και τους 16 με 18 βαθμούς Κελσίου στα υπόλοιπα.

Ο καιρός το Σάββατο

Γενικά αίθριος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Τις πρωινές ώρες στην Κρήτη και το μεσημέρι στα βορειοανατολικά προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, θα σημειωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Το πρωί και το βράδυ στα βόρεια ηπειρωτικά η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 και βαθμιαία στα βόρεια 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή περαιτέρω άνοδο και θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Ο καιρός την Κυριακή

Γενικά αίθριος καιρός. Στην Κρήτη θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικές βροχές. Τις πρωινές ώρες και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση κυρίως στα ανατολικά και βόρεια.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share