Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Τελικά υπάρχει ανθρωπιά: Μεζεδοπωλείο στην Καστοριά έβαλε σπιτάκι για μια γιαγιούλα σκυλίτσα

Πάντα δίπλα στα ζώα

29 Δεκεμβρίου 2021 14:15
Τελικά υπάρχει ανθρωπιά: Μεζεδοπωλείο στην Καστοριά έβαλε σπιτάκι για μια γιαγιούλα σκυλίτσα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αρκετοί καταστηματάρχες δεν θέλουν τα αδέσποτα μέσα στο μαγαζί τους, καθώς δεν επιτρέπονται και από το νόμο, όταν το μαγαζί πουλάει φαγώσιμα. Δυστυχώς όμως πολλοί δεν τα θέλουν ούτε έξω και κάνουν τα πάντα να τα διώξουν. Κάποιες κιόλας, κυρίως ταβέρνες, τα εξοντώνουν. Έχουμε δει πολλά τέτοια στο παρελθόν.

Όμως ας μείνουμε στα ευχάριστα. Τα δυσάρεστα για τα ζώα δεν τελειώνουν σε αυτή τη χώρα. Ένα λοιπόν τέτοιο μαγαζί, φιλικό προς τα αδεσποτάκια, είναι και το μεζεδοπωλείο Τριών Μηνών Μαμούθ, το οποίο βρίσκεται στην πόλη της Καστοριάς.

Η Φανή, όπως μαθαίνουμε, που δουλεύει σε αυτό, με δικά της έξοδα έβαλε ένα πανέμορφο σπιτάκι για αδέσποτη σκυλίτσα, τη γιαγιούλα Λίζα, καθώς ο δήμος δεν ενδιαφέρθηκε και δεν της επέτρεπε να το βάλει κάπου αλλού. Μαζί φυσικά με τον Βασίλη, τον υπεύθυνο του μαγαζιού.

Και, όπως βλέπουμε και στις φωτογραφίες, η σκυλίτσα το τιμάει δεόντως. Κοιμάται μέσα, προστατευμένη, έχοντας τα χαλάκια της για να ζεσταίνεται. Μπράβο για την κίνηση αυτή.

σκυλίτσα Καστοριά

Συγκινητικό: Αδέσποτος σκύλος έκλαιγε από χαρά, όταν...

Τα σκυλιά έχουν πολλά συναισθήματα και το αποδεικνύουν με κάθε ευκαιρία. Μάλιστα, βρίσκουν διαρκώς τρόπους να δείξουν την ευγνωμοσύνη τους και να πουν "ευχαριστώ" με τον δικό τους μοναδικό τρόπο. Με την ευκαιρία δες εδώ γιατί οι σκύλοι αποδεδειγμένα κάνουν καλό στην υγεία μας.

Έτσι έκανε και ένα σκυλί στην Κίνα που ήταν αδέσποτο και περιπλανιόταν στους δρόμους.

Όταν είδε ένα αυτοκίνητο σηκώθηκε στα δυο πόδια και ζητούσε φαγητό.

H κοπέλα που ήταν μέσα στο αμάξι του πέταξε ένα λουκάνικο και τότε εκείνο «έκλαιγε» από χαρά.

Όπως είπε μετά η ίδια σε τοπικό Μέσο, προσπάθησε να τον πάρει μαζί της μέσα στο αυτοκίνητο, όμως εκείνος έφυγε.

Μάλιστα, όπως φαίνεται στο βίντεο, η κοπέλα βγήκε από το αυτοκίνητο και πήγε προς το μέρος του, με το σκυλί να δείχνει την χαρά του.

Αν και μελέτες αναφέρουν πως οι σκύλοι δεν κλαίνε ακριβώς, αλλά «κλαψουρίζουν» και τα δάκρυα στα μάτια τους είναι συνήθως λόγω κάποιας πάθησης, ωστόσο στην προκειμένη τα μάτια του ήταν υγρά αφού τον τάισαν, ενώ με τις κινήσεις του έδειξε την χαρά του.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share