Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Καιρός σήμερα 28/12: Βροχές και καταιγίδες «σκεπάζουν» ξανά την χώρα - Προειδοποίηση από Αρναούτογλου, Καλλιάνο και Μαρουσάκη για την Πρωτοχρονιά

Πλησιάζει και αυτά είναι τα δεδομένα...

28 Δεκεμβρίου 2021 07:14
Καιρός σήμερα 28/12: Βροχές και καταιγίδες «σκεπάζουν» ξανά την χώρα - Προειδοποίηση από Αρναούτογλου, Καλλιάνο και Μαρουσάκη για την Πρωτοχρονιά
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Καιρός σήμερα: Συνεχίζονται και σήμερα (28/12) τα έντονα φαινόμενα στην χώρα μας, με τις βροχές και τις καταιγίδες να είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα του καιρού, που θα είναι διαφορετικός όσο πλησιάζει η Πρωτοχρονιά.

Νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, συνθέτουν το σκηνικό του καιρού την Τρίτη σε όλη τη χώρα. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στη δυτική και νότια Πελοπόννησο, στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και στη Θράκη και πρόσκαιρα το πρωί στη δυτική Στερεά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα βόρεια τους 13 με 14 βαθμούς και στα υπόλοιπα τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική ο καιρός προβλέπονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές. Από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται συννεφιά, με παροδικές βροχές, κυρίως μετά το μεσημέρι. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα θα είναι η ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, εντάσεως μέχρι 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και στη Θράκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές ώρες στη Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και τις πρωινές ώρες στα ανατολικά θαλάσσια τμήματα, νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 14 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στη δυτική Στερεά και στη δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στη δυτική Πελοπόννησο και τις πρωινές ώρες στη δυτική Στερεά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Από το μεσημέρι στα θαλάσσια τμήματα οι άνεμοι θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, κατά περιόδους αυξημένες, με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα θαλάσσια - παραθαλάσσια των νοτιότερων περιοχών, ενώ στη νότια Πελοπόννησο θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια τοπικά έως 7 μποφόρ. Σταδιακή εξασθένηση στα βόρεια, όπου μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια προβλέπεται συννεφιά, παροδικά αυξημένη, με τοπικές βροχές και κυρίως στα νότια σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί, εντάσεως 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη θα επικρατήσουν νεφώσεις με τοπικές βροχές. Από το μεσημέρι και από τα δυτικά θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί, εντάσεως 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, που στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα βόρεια πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Αυτές οι περιοχές πρέπει να προσέχουν για τον Αρναούτογλου

Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα εντοπιστούν κυρίως στα κεντρονότια ηπειρωτικά, αργότερα στα ανατολικά και προς το βράδυ στη βορειοανατολική χώρα. Από αργά το βράδυ της Τρίτης, ο καιρός θα αρχίσει να ανοίγει στην δυτική Ελλάδα, με τον ίδιο να μιλά για ρεκόρ θερμοκρασιών που θα έρθει σύντομα.

Άστατος θα είναι ο καιρός στην Αττική από την αρχή της ημέρας με συννεφιές κατά διαστήματα πιο πυκνές που κατά τη διάρκεια της μέρας θα δώσουν μπόρες και βροχές. Αργά τη νύχτα τα φαινόμενα θα αρχίσουν να εξασθενούν. Οι άνεμοι νότιοι στα 5 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία στους 10 με 16 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη και στη Κεντρική Μακεδονία η μέρα θα ξεκινήσει με περιορισμένη ορατότητα, χαμηλές νεφώσεις και πολύ τοπικές ομίχλες. Μέσα στην ημέρα οι ομίχλες θα αρχίσουν να διαλύονται και θα δώσουν τη θέση τους σε συννεφιά η οποία κυρίως προς το βράδυ, όσο πιο νότια τόσο μεγαλύτερη η πιθανότητα να αφήσουν κάποιες τοπικές βροχές. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις στα 2 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία στους 3 με 11 βαθμούς Κελσίου.

Το «καμπανάκι» του Καλλιάνου

Αρκετά άστατος θα είναι κατά διαστήματα ο καιρός την Τρίτη, στις περισσότερες περιοχές της χώρας, σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο.

Τα φαινόμενα των βροχοπτώσεων θα είναι πιο έντονα στα Επτάνησα, την Ήπειρο, την ορεινή Θεσσαλία, τη δυτική Στερεά, στις περισσότερες περιοχές της Πελοποννήσου, αλλά και από το απόγευμα σε περιοχές της Αττικής, το ΒΑ Αιγαίο και τη Θράκη.

Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται βροχές αλλά όχι έντονες, ενώ στα κεντρικά και νότια τμήματα του Αιγαίου ο καιρός θα είναι καλύτερος.

Στην Αττική, αναμένονται πυκνές νεφώσεις με λίγες ασθενείς τοπικές βροχές από το απόγευμα προς το βράδυ, ενώ μετά υπάρχει η πιθανότητα τοπικών καταιγίδων. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι νοτιάδες θα πνέουν έως 6 με 7 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται άστατος καιρός, με νεφώσεις και τοπικές ασθενείς βροχές. Η θερμοκρασία θα φτάσει από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου, ενώ νοτιάδες που θα στραφούν σε βοριάδες θα πνέουν στον Θερμαϊκό έως 3-4 μποφόρ.

Ο διαφορετικός καιρός που αναφέρει ο Μαρουσάκης

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, με τη σειρά το, επισημαίνει πως τα φαινόμενα που θα ξεκινήσουν σταδιακά σήμερα θα επηρεάσουν το σύνολο της χώρας.

Ο καιρός αυτός δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα καθώς πάντα υπάρχει ο κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων σε επιβαρυμένες περιοχές ενώ ο κ. Μαρουσάκης συνιστά προσοχή στην ολισθηρότητα των δρόμων.

Ο άστατος καιρός θα διατηρηθεί μέχρι και την Τετάρτη - Πέμπτη και έπειτα θα πάμε σε πιο καλό καιρό προς την Πρωτοχρονιά.

«Θα πάμε στην αλλαγή του έτους με καλές καιρικές συνθήκες, ήπιο καιρό, κρύο όμως τη νύχτα και νωρίς το πρωί, καλές θερμοκρασίες όμως το μεσημέρι και το απόγευμα».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share