Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Συναγερμός στον Ολυμπιακό: Κρούσμα κορωνοϊού στην ομάδα μπάσκετ

Η ανακοίνωση της ομάδας

25 Δεκεμβρίου 2021 18:59
Συναγερμός στον Ολυμπιακό: Κρούσμα κορωνοϊού στην ομάδα μπάσκετ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συναγερμός έχει σημάνει στην ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού, καθώς ένα μέλος της ομάδας βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό, την ίδια στιγμή που τα σημερινά κρούσματα ξεπερνάν 6.500.

Παίκτες και προπονητικό επιτελείο υποβλήθηκαν σήμερα σε νέα μοριακά τεστ και αναμένονται τα αποτελέσματα.

Η ανακοίνωση

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η ΚΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει πως μέλος της ομάδας βρέθηκε θετικό στον Covid 19. Το επιβεβαιωμένο κρούσμα έχει απομονωθεί και ακολουθεί τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Οι παίκτες, το προπονητικό επιτελείο και το σταφ υποβλήθηκαν σήμερα (25/12) σε νέα PCR».

Εφιαλτικό σενάριο κρουσμάτων: Φόβοι για πάνω από 9.000 τη Τρίτη - Τι ισχύει για την Όμικρον;

Με την κυριαρχία της μετάλλαξης και στη χώρα μας να θεωρείται από πολλούς δεδομένη, κυβέρνηση και ειδικοί μπαίνουν σε έναν αγώνα δρόμου εν μέσω γιορτών. Δείτε τη χώρα-υπόδειγμα της Ευρώπης όσον αφορά τους εμβολιασμούς.

Η μετάλλαξη Όμικρον αναμένεται να επιδεινώσει έτι περαιτέρω το επιδημιολογικό προφίλ της Ελλάδας, με τους επιστήμονες να προειδοποιούν και την κυβέρνηση να λαμβάνει μέτρα για την επερχόμενη σαρωτική επέλασή της.

Με μελανά χρώματα περιέγραψε σήμερα ο Νίκος Τζανάκης την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας, τονίζοντας πως η νέα παραλλαγή είναι στο 8 με 10% των νέων κρουσμάτων που καταγράφονται το τελευταίο διάστημα, τα οποία έχουν αναζωπυρωθεί.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Πνευμονολογίας που μίλησε στον ΣΚΑΪ, η «Ο» που έχει ήδη 54 επιβεβαιωμένα κρούσματα και πάνω από 150 ύποπτα, έδωσε νέα «πνοή» και τα βλέμματα στρέφονται πλέον στην Αττική ενώ τη Δευτέρα θα γίνει και νέα σύσκεψη.

μετάλλαξη-ομικρον

«Η Αθήνα είναι το μεγάλο πρόβλημα καθώς μπαίνει στο παιχνίδι και μόνο ένας παράγοντας σαν την Όμικρον μπορούσε να το κάνει αυτό» εξήγησε, προβλέποντας πως δεν θα υπάρξει έξαρση σε 20 ημέρες, ενώ ήδη την Τρίτη θα έχουμε πάνω από 9.000 κρούσματα.

Υπενθυμίζεται πως από χτες μέχρι και τις 2 Ιανουαρίου σε ισχύ είναι τα ακόλουθα μέτρα:

  • Δεν γίνονται μαζικές εκδηλώσεις σε ανοικτούς χώρους των δήμων.
  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Στην εστίαση υπάρχει ισχυρή σύσταση για χρήση της μέχρι να κάτσει κάποιος στο τραπέζι του, ενώ η υποχρέωση ισχύει και για τα γυμναστήρια και τις εκκλησίες με το πρόστιμο για μη χρήση της να παραμένει
  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας αυξημένης προστασίας KN95 ή διπλή στα σούπερ μάρκετ και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
  • Ισχυρή σύσταση για τεστ στους ταξιδιώτες που εισέρχονται στη χώρα κατά τη 2η και την 4η μέρα μετά την άφιξή τους, καθώς έχει διαπιστωθεί πως εμφανίζουν συμπτώματα μετά την είσοδό τους και με αυτόν τον τρόπο θα υπάρξει αντιμετώπιση της διασποράς.
  • Παράλληλα, από τις 3 Ιανουαρίου θα υπάρξει νέο πακέτο μέτρων με στόχο να μη ξεφύγει η πανδημία.
 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share