Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024

Στο "φουλ" οι κρατήσεις για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά - Αυτοί είναι οι top προορισμοί στις προτιμήσεις του κόσμου

Χαμός!

24 Δεκεμβρίου 2021 15:26
Στο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σύμφωνα με στοιχεία του Πανελλαδικού Κτηματομεσιτικού Δικτύου E-Real Estates, οι Έλληνες επέλεξαν για φέτος εγχώριους προορισμούς, αποφεύγοντας, λόγω του φόβου και των μέτρων για την πανδημία, να ταξιδέψουν στο εξωτερικό. Επιπλέον, δείτε ποιά θα είναι η αμοιβή για όσους δουλεύουν Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά.

Στο 100% οι προκρατήσεις για σπίτια και chalet

Οι προκρατήσεις σε ακίνητα εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης (ολόκληρα διαμερίσματα-κατοικίες ή/και chalet) στο σύνολο σχεδόν των δημοφιλών χειμερινών προορισμών αγγίζουν ακόμη και το 100% σε Αράχωβα, Καλάβρυτα, Καρπενήσι, Τρίκαλα Κορινθίας, καθώς και στους αρκαδικούς προορισμούς (Δημητσάνα, Βυτίνα κ.λπ.), που φέτος κερδίζουν τις εντυπώσεις.

«Η ζήτηση ήταν αυξημένη από τα μέσα Νοεμβρίου καταγράφοντας εντυπωσιακές πληρότητες για τις εορταστικές ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, με τα διαθέσιμα πλέον ακίνητα υψηλών προδιαγραφών (chalet 90 τ.μ.-110 τ.μ. με 3Υ/Δ) να αγγίζουν ακόμη και τα 1.100 ευρώ για δύο διανυκτερεύσεις», αναφέρει ο πρόεδρος του E-Real Estates, Θεμιστοκλής Μπάκας.

Επέλεξαν λιγότερο δημοφιλείς προορισμούς

Λόγω της αυξημένης κίνησης, αλλά παράλληλα για αποφυγή συνωστισμού, δεν ήταν λίγοι οι συμπολίτες μας που επέλεξαν να κινηθούν σε χειμερινούς προορισμούς όπως η λίμνη Πλαστήρα, ο Προυσός Ευρυτανίας, το Λιτόχωρο Πιερίας, η Ελάτη Τρικάλων, καθώς και η Ορεινή Ναυπακτία, προορισμοί περισσότερο οικογενειακοί και παράλληλα -σε πολλές περιπτώσεις- οικονομικότεροι.

Σήμερα, παραμονή των Χριστουγέννων, οι συγκεκριμένοι προορισμοί καταγράφουν ακόμη και μηδενική διαθεσιμότητα, ενώ οι τιμές για μια οικογένεια με δύο παιδιά κυμαίνονται από 115 ευρώ έως και 300 ευρώ για δύο διανυκτερεύσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δυναμικότητα των εγγεγραμμένων ακινήτων σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης είναι περιορισμένη και δεν μπορεί να συγκριθεί με τις ξενοδοχειακές μονάδες.

κρατήσεις-τουρισμός

Πληρότητες για ακίνητα (ολόκληρο διαμέρισμα, chalet, βίλα)

  • Νυμφαίο Φλώρινας: Πληρότητα 95% για ολόκληρα διαμερίσματα ή/και βίλα την περίοδο των Χριστουγέννων και 100% για την περίοδο της Πρωτοχρονιάς.
  • Ελάτη Τρικάλων: Πληρότητα 92% για ολόκληρα διαμερίσματα ή/και βίλα την περίοδο των Χριστουγέννων και σχεδόν μηδενική διαθεσιμότητα για την περίοδο της Πρωτοχρονιάς.
  • Προυσός Ευρυτανίας: Πληρότητα 100% για ολόκληρα διαμερίσματα ή/και βίλα την περίοδο των Χριστουγέννων και άνω του 95% για τη περίοδο της Πρωτοχρονιάς
  • Λίμνη Πλαστήρα: Πληρότητα 100% για ολόκληρα διαμερίσματα ή/και βίλα την περίοδο των Χριστουγέννων και πολύ μικρή διαθεσιμότητα για την περίοδο της Πρωτοχρονιάς.
  • Λιτόχωρο Πιερίας: Πληρότητα 83% για ολόκληρα διαμερίσματα ή/και βίλα την περίοδο των Χριστουγέννων και 96% για την περίοδο της Πρωτοχρονιάς.
 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share