Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Σεξουαλική κακοποίηση σε ορφανοτροφείο της Αττικής: Σοκαριστικά νέα στοιχεία στο φως (Video)

«Υπήρχαν σεξουαλικές σχέσεις μεταξύ παιδιών παρουσία των εργαζομένων»

23 Δεκεμβρίου 2021 10:18
Σεξουαλική κακοποίηση σε ορφανοτροφείο της Αττικής: Σοκαριστικά νέα στοιχεία στο φως (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Νέα στοιχεία για την υπόθεση περιστατικών σεξουαλικής κακοποίησης σε ορφανοτροφείο της Αττικής έδωσε στη δημοσιότητα η Δόμνα Μιχαηλίδου. Στο ορφανοτροφείο, στο οποίο φαίνεται πως κακοποιούνταν σεξουαλικά παιδιά, εμπλέκονται και εργαζόμενοι και όπως τόνισε σήμερα, πρόκειται για γυναίκες, που παρακολουθούσαν παιδιά 7-11 ετών σε ερωτικές περιπτύξεις.

Η υφυπουργός Εργασίας έκανε γνωστή την υπόθεση μετά από επώνυμη επιστολή από τρία άτομα για τη συγκεκριμένη δομή για το αδίκημα της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών.

«Υπήρχαν σεξουαλικές σχέσεις μεταξύ παιδιών παρουσία των εργαζομένων» είπε την Τετάρτη η Δόμνα Μιχαηλίδου, προσθέτοντας πως «εξετάστηκαν τα παιδιά αυτά, εξετάστηκαν και όλα τα υπόλοιπα από τους ειδικούς».

«Πήγα στην εισαγγελία, κατέθεσα μηνυτήρια αναφορά στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, πάγωσα τη χρηματοδότηση και ξεκίνησε η έρευνα για τη δομή αυτή με την εθνική Αρχή διαφάνειας», τόνισε η Δόμνα Μιχαηλίδου κι ανακοίνωσε ότι η έρευνα θα εξαπλωθεί και σε άλλες δομές.

Σύμφωνα με την υφυπουργό, στη συγκεκριμένη δομή έχουν ήδη μεταβεί παιδίατροι και παιδοψυχιάτροι, οι οποίοι εξετάζουν όλα τα παιδιά. Μάλιστα, όπως σημείωσε επίσης, από τον Ιανουάριο – Φεβρουάριο, θα πραγματοποιηθούν έρευνες σε όλα τα ιδρύματα, παιδί-παιδί.

«Θα οργώσουμε με ελέγχους όλη τη χώρα, έτσι ώστε οι ειδικοί να εξετάσουν τους πάντες, παιδί-παιδί», είπε χαρακτηριστικά.

Η Δόμνα Μιχαηλίδου τόνισε ότι «τέσσερα παιδιά απομακρύνθηκαν από τη δομή για να εξεταστούν στο νοσοκομείο Παίδων, ώστε να είναι σε ουδέτερο περιβάλλον και να μπορέσουμε να καταλάβουμε τι γίνεται»

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share