Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024

Ραγδαίες εξελίξεις: Επιστρέφει από το 2022 το 13033;

«Στοπ» στις εορταστικές εκδηλώσεις και μάσκα παντού!

22 Δεκεμβρίου 2021 18:34
Ραγδαίες εξελίξεις: Επιστρέφει από το 2022 το 13033;
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Εξελίξεις υπάρχουν σχετικά με τα νέα περιοριστικά μέτρα, που αναμένεται να ληφθούν, με την κυβέρνηση να επιχειρεί με κάθε τρόπο να αποφύγει την καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας, στέλνοντας και μήνυμα για τον εμβολιασμό.

Η επιτροπή των Ειδικών αποφάσισε τα νέα μέτρα και στο τραπέζι έπεσε μέχρι και το ενδεχόμενο του lockdown με μήνυμα στο 13033. Προς το παρόν, όμως, δε θα ισχύσει κάτι τέτοιο, αλλά απεναντίας θα επιβληθούν μέτρα δύο ταχυτήτων, αρχικά της άμεσης εφαρμογής και ύστερα εκείνα, που θα ισχύσουν μετά την 3η Ιανουαρίου, με τον Θάνο Πλεύρη να έχει προειδοποιήσει σχετικά.

Τα νέα μέτρα που θα έχουν άμεση εφαρμογή έχουν ως εξής:

  • Ματαιώνονται όλες οι μαζικές εορταστικές εκδηλώσεις σε ανοικτούς χώρους (φεστιβάλ, events κλπ).
  • Οσοι ταξιδιώτες έρχονται στην Ελλάδα, σε όλες τις πύλες της χώρας την 2η και την 4η μέρα μετά την άφιξή του θα υποβάλλονται υποχρεωτικά σε τεστ.
  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.
  • Υποχρεωτική μάσκα αυξημένης προστασίας KN-95 στα σούπερ μάρκετ και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Τα μέτρα που θα ισχύσουν σε δεύτερο χρόνο και τις 3 Ιανουαρίου φαίνεται πως είναι:

  • Περιορισμοί στη λειτουργία ωραρίων σε εστίαση και διασκέδαση.
  • Περιορισμοί ατόμων ανά τ.μ.
  • Προς το παρόν δεν θα απαιτείται αποστολή SMS.

Το μήνυμα Γεωργιάδη για το lockdown

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε για τα νέα μέτρα που έρχονται στην εκπομπή Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο.

«Η θέση της κυβέρνησης στο ζήτημα αυτό είναι γνωστή και έχει εκφραστεί πολλές φορές. Άκουσα τον κ. Σαρηγιάννη πολύ προσεκτικά αλλά η απόφαση του lockdown δεν έχει μόνο υγειονομικά κριτήρια» ανέφερε ο υπουργός. Όσον αφορά το κλείσιμο των σχολείων ο ίδιος δεν θέλησε να τοποθετηθεί καθώς δεν είναι αρμόδιος.

«Σήμερα που μιλάμε η πανδημία στην Ελλάδα είναι υπό έλεγχο» σχολίασε ο κ. Γεωργιάδης.

Ο ίδιος ανέφερε ότι: «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι και η δική μας κυβέρνηση ανησυχεί για την επέλαση της Όμικρον σε όλη την Ευρώπη. Ακούμε τους επιστήμονες και συζητάμε με βάση την ανησυχία των ειδικών για μέτρα που θα μπορούσαμε να πάρουμε για προκαλέσουμε ένα φρένο στην πανδημία έτσι ώστε να γίνει πιο διαχειρίσιμη για το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Μέτρα είναι στο τραπέζι. Γενικό lockdown δεν θέλει κανείς ούτε στην κυβέρνηση, ούτε στην αντιπολίτευση».

«Η πανδημία είναι πολύ επικίνδυνη και δώσαμε αγώνα για να εμβολιαστεί ο κόσμος. Και είχαμε και πολλά δράματα. Ο κορωνοϊός σκοτώνει και νέους ανθρώπους. Αλλά δεν δεν είναι μόνο ο κορωνοϊός επικίνδυνος στην ζωή. Και η ανεργία είναι επικίνδυνη, και η χρεοκοπία η πτώχευση είναι επικίνδυνη. Το αν θα πεθάνεις από κορωνοϊό ή αν θα πεθάνεις σε ένα χρόνο επειδή χρεοκόπησες το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Άρα ψυχραιμία. Υπάρχει ένα παγκόσμιο πρόβλημα και το παρακολουθούμε. Όπως μέχρι σήμερα τα καταφέραμε και σταθήκαμε όρθιοι έτσι θα τα καταφέρουμε» δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Σχετικά με τα μέτρα που θα αναγκαστεί να πάρει η κυβέρνηση ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε: «Κάποια ήπια μέτρα θα μπορούσα να υπάρξουν και πριν την πρωτοχρονιά. Πρόθεσή μας είναι να μην διαταράξουμε την αγορά πριν την πρωτοχρονιά. Έχουμε δώσει μεγάλο αγώνα να μείνει η αγορά ανοιχτή κα θέλουμε να την κρατήσουμε έτσι».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share