Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός - Εκατόμβη νεκρών στην Πάτρα: Απεβίωσαν οκτώ τρόφιμοι γηροκομείου - Οι επτά ήταν ανεμβολίαστοι (video)

Σημειώθηκαν ακόμη δυο θάνατοι στη δομή, όμως δε σχετίζονται με τον ιό

21 Δεκεμβρίου 2021 15:13
Κορωνοϊός - Εκατόμβη νεκρών στην Πάτρα: Απεβίωσαν οκτώ τρόφιμοι γηροκομείου - Οι επτά ήταν ανεμβολίαστοι (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σοκ έχει προκαλέσει στην κοινωνία της Πάτρας, αλλά και στο πανελλήνιο, η είδηση πως σε γηροκομείο της πόλης οκτώ ηλικιωμένοι έχασαν τη ζωή τους από κορωνοϊό!

Συνολικά 10 θάνατοι καταγράφηκαν στη συγκεκριμένη δομή, ωστόσοι οι δύο εξ' αυτών δε σχετίζονται με τον ιό.

Σοκαριστική καταγγελία στον Βόλο: Γιατρός 60χρονης που πέθανε, την "κρατούσε" σπίτι ενώ είχε κορωνοϊό

Το γεγονός γνωστοποίησε ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Χαράλαμπος Μπονάνος, ενώ ο ίδιος αποκάλυψε πως οι επτά από τους 10 ηλικιωμένους που απεβίωσαν ήταν ανεμβολίαστοι κατά της Covid-19.

κορωνοιοσ-θανατος

"Κόκκινος συναγερμός" στα Χανιά: Τουλάχιστον 80 κρούσματα στα σχολεία

Μεγάλη ανησυχία επικρατεί στην εκπαιδευτική κοινότητα Χανίων, καθώς μόνο σήμερα, Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου, επιβεβαιώθηκαν 80 νέα κρούσματα κορωνοϊού σε Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια, την ίδια στιγμή που το υπουργείο Παιδείας, υπογραμμίζει πως δεν τέθηκε επί τάπητος το ζήτημα να κλείσουν νωρίτερα ή να ανοίξουν αργότερα τα σχολεία.

κορωνοιοσ-θανατος

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr, από αυτά, 44 βρέθηκαν σε μαθητές Νηπιαγωγείων και Δημοτικών σχολείων και 7 σε εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας, σε 34 διαφορετικά τμήματα.

Σε Γυμνάσια και Λύκεια, βρέθηκαν 29 κρούσματα, από τα οποία 28 σε μαθητές και 1 σε εκπαιδευτικό σε 14 διαφορετικά τμήματα.

Συνεχίζουν τη λειτουργία τους

κορωνοιοσ-θανατος

Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι όλα τα παραπάνω τμήματα, όπως και όλα τα σχολεία στα Χανιά, συνεχίζουν κανονικά την λειτουργία τους καθώς για να κλείσει τμήμα με βάση το πρωτόκολλο του υπουργείου Παιδείας, πρέπει να βρεθεί θετικό στον κορωνοϊό το 50%+ 1 των μαθητών.

Πάντως, στην πράξη τα τμήματα αδειάζουν από μαθητές από τον φόβο της μόλυνσης καθώς η διασπορά έχει λάβει άνευ προηγουμένου διαστάσεις.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις των ειδικών, στα Χανιά επικρατεί η μετάλλαξη «Δέλτα» που είχε κυριαρχήσει από το προηγούμενο πανδημικό κύμα τον Αύγουστο.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share