Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Ανατροπή! Δύο δωρεάν self test για την Πρωτοχρονιά - Με αυτά τα μέτρα θα κάνουμε ρεβεγιόν

«Παγώνουν» τα rapid test για όλους

21 Δεκεμβρίου 2021 11:39
Ανατροπή! Δύο δωρεάν self test για την Πρωτοχρονιά - Με αυτά τα μέτρα θα κάνουμε ρεβεγιόν
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Με self test θα κάνουμε ρεβεγιόν την Πρωτοχρονιά, όπως όλα δείχνουν. Παρά τις αρχικές πληροφορίες που ήθελαν ακόμη και οι εμβολιασμένοι να πληρώνουν για τα rapid test, καθώς αυτές ήταν οι αρχικές σκέψεις, τώρα όλα δείχνουν ότι θα δοθούν δύο self test για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς.

O πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, φαίνεται να μην έκανε δεκτές τις εισηγήσεις των ειδικών για τη διενέργεια rapid test την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στους εμβολιασμένους που θα επισκέπτονταν κλειστούς χώρους εστίασης και διασκέδασης και γι' αυτό αποφάσισε την πραγματοποίηση δύο δωρεάν self test. Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν ήθελε να επιβαρυνθούν οικονομικά - έστω και στο ελάχιστο - οι άνθρωποι που έσπευσαν να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

Μέσα στις επόμενες ώρες θα ανακοινωθούν τα μέτρα για το αν τελικά θα κάνουμε ρεβεγιόν με rapid test, που θα πληρώνουν από την τσέπη τους και οι εμβολιασμένοι, όπως τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Όπως είπε, ο ίδιος ο πρωθυπουργός θα αναφερθεί σε ορισμένα ζητήματα κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου.

Άδωνις Γεωργιάδης: Αποκλείει ολικό lockdown αλλά προαναγγέλλει νέα μέτρα

“Έχουμε αποκλείσει το γενικό lockdown” ξεκαθάρισε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, ερωτηθείς για το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού, ενόψει της εορταστικής περιόδου. «Αν ο μη εμβολιασμός είναι τέτοιος λόγος, μπορεί να υπάρξουν απολύσεις» σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ερωτώμενος για τους εργαζομένους άνω των 60 ετών που θα επιμείνουν να μην κάνουν το εμβόλιο, παρά το πρόστιμο των 100 ευρώ.

Ωστόσο, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” προανήγγειλε σχετικές ανακοινώσεις από τον αρμόδιο Υπουργό, οι οποίες -σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1- αναμένονται την Τρίτη ή την Τετάρτη.

Διευκρίνισε, παράλληλα, πως ο ίδιος δεν έχει ζητήσει μείωση του ωραρίου ή της χωρητικότητας των κέντρων διασκέδασης κατά την εορταστική περίοδο, υπενθυμίζοντας ότι η είσοδος επιτρέπεται μόνο σε εμβολιασμένους.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share