Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Σχολεία: Τι θα γίνει με το άνοιγμά τους μετά τις γιορτές - Διευκρινίσεις από την κυβέρνηση

Τα σχολεία θα ανοίξουν στην ώρα τους, λέει ο Οικονόμου

21 Δεκεμβρίου 2021 11:25
Σχολεία: Τι θα γίνει με το άνοιγμά τους μετά τις γιορτές - Διευκρινίσεις από την κυβέρνηση
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, επανέλαβε για ακόμα μια φορά ότι τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά στις 10 Ιανουαρίου.

Ανακοινώσεις θα γίνουν εντός της ημέρας για νέα μέτρα και αλλαγές που θα ισχύσουν την περίοδο των εορτών, ωστόσο, για τα σχολεία δεν αλλάζει ο προγραμματισμός.

Άδωνις Γεωργιάδης: Αποκλείει ολικό lockdown αλλά προαναγγέλλει νέα μέτρα - Πότε θα ανακοινωθούν (Video)

οικονομου-γιαννησ-σχολεια

Όπως ξεκαθάρισε στον ΣΚΑΪ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, τα σχολεία θα ανοίξουν στην ώρα τους, καθώς δεν υπάρχει καμία εισήγηση για να υπάρξει καθυστέρηση στην επιστροφή στα θρανία μετά τις γιορτές.

Υπενθυμίζεται ότι τα σχολεία κλείνουν την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου και θα ανοίξουν μετά από 17 ημέρες, στις 10 Ιανουαρίου.

Ο κ. Οικονόμου πάντως υπογράμμισε ότι την περίοδο των Χριστουγέννων μαγαζιά, εστιατόρια, καφετέριες, διασκέδαση θα είναι ανοιχτά, και επανέλαβε ότι δεν υπάρχει καμία σκέψη για lockdown.

οικονομου-γιαννησ-σχολεια

Νέα μέτρα στη σκιά της Όμικρον: Οι εμβολιασμένοι και η τσέπη τους στο στόχαστρο - Τι εξετάζεται για τα Ρεβεγιόν (Video)

Σε εορταστικά έκτακτα μέτρα προχωρούν Κυβέρνηση και ειδικοί, προκειμένου να περιοριστεί κατά το δυνατόν η εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Το σημαντικότερο από τα μέτρα που θα λάβει η κυβέρνηση θα είναι πως ακόμα και οι εμβολιασμένοι θα πρέπει να κάνουν rapid test (το οποίο, μάλιστα, θα πληρώνουν από την τσέπη τους) αν θέλουν να προγραμματίσουν τα Ρεβεγιόν.

Οι ανακοινώσεις αναμένονται σήμερα καθώς στις 10:00 πμ συνεδριάζει η υποεπιτροπή των επιδημιολόγων και το μεσημέρι η ολομέλεια της Επιτροπής των εμπειρογνωμόνων που θα κάνει την τελική εισήγηση προς την κυβέρνηση.

Η απόφαση για ενίσχυση του διαγνωστικού ελέγχου τις ημέρες των γιορτών πάρθηκε με βάση τρεις παράγοντες.

μεταλλαξη-ομικρον

Ο πρώτος είναι πως έτσι θα είναι καλύτερος και ενδεχομένως αποτελεσματικότερος ο έλεγχος της διασποράς της μετάλλαξης Όμικρον στην κοινότητα. Ο δεύτερος λόγος είναι πως η διανομή των δωρεάν self test στους πολίτες δεν πήγε τόσο καλά όσο περίμεναν στο Μέγαρο Μαξίμου καθώς η μη υποχρεωτικότητα φαίνεται πως έκανε πολλούς συμπολίτες μας να το... ξεχάσουν.

Ο τρίτος λόγος είναι πως υπάρχουν πολλές πληροφορίες που αναφέρουν ότι τα καταστήματα της εστίασης (κυρίως μιλάμε για τα κέντρα διασκέδασης αλλά και τα εστιατόρια) έχουν πάρα πολλές κρατήσεις για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς κάτι που δημιουργεί προβληματισμό σχετικά με το πόσο χειρότερα μπορούν να γίνουν τα πράγματα μετά τις γιορτές σε ό,τι αφορά την εξάπλωση του κορωνοϊού!

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share