Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Σέκτα 20 αρνητών ξεσκεπάζει η αστυνομία στην Ρόδο - Ύποπτοι ως "Θεματοφύλακες του Συντάγματος"!

Ανάμεσά τους επιχειρηματίας που προσέλκυε μέλη μέσα από ιστοσελίδα

20 Δεκεμβρίου 2021 18:01
Σέκτα 20 αρνητών ξεσκεπάζει η αστυνομία στην Ρόδο - Ύποπτοι ως
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τουλάχιστον 20 άτομα ερευνούν οι Αρχές στην Ρόδο, καθώς φέρονται να δραστηριοποιούνται στο νησί ως «Θεματοφύλακες του Συντάγματος».

Ανάμεσά τους ένας επιχειρηματίας που προσέλκυε μέλη μέσα από ιστοσελίδα.

Το γεγονός φέρνει στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα "Δημοκρατική", αναφέροντας πως η εν λόγω ομάδα ατόμων δραστηριοποιείται στο νησί από τον Μάρτιο του 2020.

Γυναικοκτόνος ο επικεφαλής των «Θεματοφυλάκων του Συντάγματος»

θεματοφυλακεσ-του-συνταγματοσ

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, επικεφαλής της ομάδας είναι ένας επιχειρηματίας που διαμένει στην Κρεμαστή. Η ΕΛ.ΑΣ. ερευνά ιστοσελίδα μέσα από την οποία ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας ενθάρρυνε υποψήφια μέλη να έρθουν κοντά στους «Θεματοφύλακες» και να ενημερωθούν.

Αυτή τη στιγμή ερευνάται η ιστοσελίδα, ο επιχειρηματίας και ακόμα 19 άτομα.

Σύμφωνα με τη "Δημοκρατική", όλα αυτά τα άτομα -σαν να ενήργησαν συντονισμένα- έχουν υποβάλει καταγγελία την οποία ονομάζουν «Ιερή Δήλωση ενεργοποιήσεως και εφαρμογής του άρθρου 120 και καταγγελία κατά των εις βάρος του λαού και του Έθνους διαπραχθέντων κακουργημάτων», στην υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, στο αστυνομικό τμήμα Ιαλυσού και στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου.

«Θεματοφύλακες του Συντάγματος» - Θεσσαλονίκη: Έφοδος της αστυνομίας - Προσαγωγές και κατασχέσεις οχημάτων

Στο επίκεντρο αστυνομικής έρευνας βρέθηκε αγρόκτημα στο Σχολάρι, έξω από τη Θεσσαλονίκη, για τη δράση της αυτοαποκαλούμενης ομάδας «Θεματοφύλακες του Συντάγματος», σε εκτέλεση σχετικής εισαγγελικής παραγγελίας.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (15/12) από αστυνομικούς της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Από το σημείο προσήχθησαν οκτώ άτομα, ενώ κατασχέθηκαν τρία Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα που έφεραν τα διακριτικά της συγκεκριμένης ομάδας.

θεματοφυλακεσ-του-συνταγματοσ

Όπως έγινε γνωστό, οι προσαχθέντες μετά την εξέταση τους αφέθηκαν ελεύθεροι, καθώς δεν προέκυψε κάτι εις βάρος τους.

Για τα οχήματα αποφασίστηκε από την Υποδιεύθυνση Τροχαίας η αφαίρεση των αδειών και των πινακίδων κυκλοφορίας, καθώς έπαψαν να ισχύουν οι προϋποθέσεις υπό τις οποίες χορηγήθηκαν.

Υπενθυμίζεται ότι είχε προηγηθεί εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για τους αυταποκαλούμενους “Θεματοφύλακες του Συντάγματος”, μετά και το πρωτοφανές περιστατικό αρπαγής του διευθυντή Γυμνασίου στο Αιγίνιο Πιερίας από μέλη του.

Τα διερευνώμενα αδικήματα της ποινικής έρευνας αφορούν στην εγκληματική οργάνωση και την κακουργηματική οπλοκατοχή σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share