Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024

"Κόκκινος συναγερμός" στα Χανιά: Τουλάχιστον 80 κρούσματα στα σχολεία

Αδειάζουν οι αίθουσες

20 Δεκεμβρίου 2021 14:38
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μεγάλη ανησυχία επικρατεί στην εκπαιδευτική κοινότητα Χανίων, καθώς μόνο σήμερα, Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου, επιβεβαιώθηκαν 80 νέα κρούσματα κορωνοϊού σε Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια, την ίδια στιγμή που το υπουργείο Παιδείας, υπογραμμίζει πως δεν τέθηκε επί τάπητος το ζήτημα να κλείσουν νωρίτερα ή να ανοίξουν αργότερα τα σχολεία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr, από αυτά, 44 βρέθηκαν σε μαθητές Νηπιαγωγείων και Δημοτικών σχολείων και 7 σε εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας, σε 34 διαφορετικά τμήματα.

Σε Γυμνάσια και Λύκεια, βρέθηκαν 29 κρούσματα, από τα οποία 28 σε μαθητές και 1 σε εκπαιδευτικό σε 14 διαφορετικά τμήματα.

Χανιά: Τουλάχιστον 80 κρούσματα σε σχολείο

Συνεχίζουν τη λειτουργία τους

Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι όλα τα παραπάνω τμήματα, όπως και όλα τα σχολεία στα Χανιά, συνεχίζουν κανονικά την λειτουργία τους καθώς για να κλείσει τμήμα με βάση το πρωτόκολλο του υπουργείου Παιδείας, πρέπει να βρεθεί θετικό στον κορωνοϊό το 50%+ 1 των μαθητών.

Πάντως, στην πράξη τα τμήματα αδειάζουν από μαθητές από τον φόβο της μόλυνσης καθώς η διασπορά έχει λάβει άνευ προηγουμένου διαστάσεις.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις των ειδικών, στα Χανιά επικρατεί η μετάλλαξη «Δέλτα» που είχε κυριαρχήσει από το προηγούμενο πανδημικό κύμα τον Αύγουστο.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share