Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: Αυτό το μέτρο εξετάζεται για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά - Αποκάλυψη Πλεύρη στη σκιά της μετάλλαξης Όμικρον

Αφορά εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους

20 Δεκεμβρίου 2021 09:53
Κορωνοϊός: Αυτό το μέτρο εξετάζεται για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά - Αποκάλυψη Πλεύρη στη σκιά της μετάλλαξης Όμικρον
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Για τα σενάρια σχετικά με νέα πιθανά μέτρα, στη «σκιά» της παραλλαγής Όμικρον και καθώς πλησιάζουν τα Χριστούγεννα, μίλησε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ανοίγοντας «παράθυρο» για testing στο σύνολο του πληθυσμού. Επίσης, σε ισχύ έχουν τεθεί από χθες 19 Δεκεμβρίου τα νέα μέτρα για την είσοδο ταξιδιωτών στην Ελλάδα, μετά την ταχεία εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον του κορωνοϊού.

Παράλληλα, ο ίδιος προειδοποίησε ότι τον Ιανουάριο, η Όμικρον θα απασχολήσει έντονα τη χώρα, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει έκτακτα σχέδια.

Συγκεκριμένα, ο ίδιος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, απέκλεισε εκ νέου το ενδεχόμενο ενός lockdown στην παρούσα φάση, σημειώνοντας πάντως ότι το testing εξετάζεται και οι αποφάσεις θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.

«Θα κάνουμε Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά, δεν υπάρχουν σκέψεις να πάμε σε περιορισμούς που θα παραπέμπουν σε lockdown» επεσήμανε ο υπουργός Υγείας.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο για υποχρεωτικό testing και σε εμβολιασμένους, ο ίδιος είπε:

«Το να μπορέσπουμε και σε εμβολιασμένους και σε ανεμβολίαστους, να βρούμε μία συνολική επιδημιολογική εικόνα της χώρας, είναι κάτι που το εξετάζουμε και θα το συζητήσουμε».

«Κάποια στιγμή θα θέλαμε να υπάρχει ένα τεστ του συνολικού πληθυσμού» σημείωσε, χωρίς να διευκρινίζει πότε θα μπορούσε να εφαρμοστεί το συγκεκριμένο μέτρο. Οι όποιες αποφάσεις, όπως τόνισε, θα ληφθούν στη συνεδρίαση της επιτροπής των ειδικών.

«Τα εορταστικά προγράμματα θα γίνουν κανονικά» είπε ακόμα. Αναφορικά με το πότε αναμένεται να σημειωθεί η μεγαλύτερη πίεση στην Ελλάδα λόγω Όμικρον, ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι «θα μας απασχολήσει πάρα πολύ έντονα μέσα στον Ιανουάριο». «Δουλεύουμε μοντέλα και έκτακτα σχέδια για τον Ιανουάριο» υπογράμμισε ακόμα.

Σε σχέση με την υφιστάμενη κατάσταση, ο κ. Πλεύρης ανέφερε ότι η Ελλάδα διανύει την ύφερση του τέταρτου κύματος, υπογραμμίζοντας πάντως ότι η Όμικρον είναι ένας αστάθμητος παράγοντας.

Ο ίδιος παρέπεμψε στα δεδομένα για «μία πολύ μεγαλύτερη μεταδοτικότητα», συμπληρώνοντας ότι τα στοιχεία για τη νοσηρότητα είναι επαρκή. «Αυτό μας κάνει και ανησυχούμε» επεσήμανε.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share