Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Βουλή: Υπερψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του 2022 με 158 «ναι»!

Σε μία πολύωρη συζήτηση, μέσα σε κλίμα έντονης πολιτικής αντιπαράθεσης

18 Δεκεμβρίου 2021 18:53
Βουλή: Υπερψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του 2022 με 158 «ναι»!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Με 158 βουλευτές να ψηφίζουν "υπέρ" και 142 "κατά", εγκρίθηκε ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2022 από την Ολομέλεια της Βουλής!

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, από νωρίς το μεσημέρι (18/12) υπήρξε σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να υπογραμμίζει πως οι επιδόσεις της εθνικής οικονομίας οφείλονται και στην πολιτική σταθερότητα που έχει εδραιωθεί τα τελευταία δυόμιση χρόνια και τον Αλέξη Τσίπρα στον αντίποδα, να ζητά παραίτηση της κυβέρνησης και πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Αίσθηση προκάλεσε η απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία να καταψηφίσει τις αμυντικές δαπάνες, ενώ αυτές παραδοσιακά λαμβάνουν την στήριξη της αντιπολίτευσης.

Τα... βρόντηξε και έφυγε ο ΣΥΡΙΖΑ: Επεισόδιο Τσίπρα με Γεραπετρίτη στη Βουλή - "Ντροπή σου"

γεραπετριτησ

Επεισόδιο σημειώθηκε στη Βουλή ανάμεσα στον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη, και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα.

Μετά την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Ολομέλεια στο πλαίσιο της συζήτησης για τον κρατικό προϋπολογισμό πήρε τον λόγο ο Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος μόλις ανέβηκε στο βήμα της Βουλής απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε: Ώρα να πηγαίνετε κύριε Πρόεδρε” με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να του φωνάζουν “ντροπή σου”.

Ο κ. Τσίπρας έκανε παρέμβαση ζητώντας τον λόγο και απευθυνόμενος στον κ. Γεραπετρίτη σημείωσε: “Έρχεστε να απαντήσετε σε μένα. Δεν είστε ούτε αρχηγός κόμματος για να κάθομαι να σας ακούω και να σας απαντώ, δεν είστε ούτε καν εκλεγμένος με την ψήφο του ελληνικού λαού, για να έχετε το θράσος να μου λέτε κάτι τέτοιο.

Δεν είμαι υποχρεωμένος να κάτσω να σας ακούσω. Εκλεγείτε με την ψήφο του ελληνικού λαού και μετά θα καθίσω να σας ακούσω. Σας ζητώ να ανακαλέσετε", είπε ο Αλέξης Τσίπρας και αποχώρησε από την αίθουσα ενώ μαζί του αποχώρησε και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

"Κόλαφος" ο Βελόπουλος στην Βουλή: "Εκλογές τώρα - Είστε όμηροι!"

βελοπουλοσ-βουλη

Σκληρή στάση απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη κράτησε κατά τη συζήτηση στην Βουλή για τον προϋπολογισμό του 2022, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

«Να πάτε την χώρα σε εκλογές γιατί είστε όμηροι. Να πάρετε την ψήφο του λαού αν το αξίζετε. Αν δεν μπορείτε να κυβερνήσετε, τώρα εκλογές. Η μόνη λύση είναι οι εκλογές», τόνισε χαρακτηριστικά ενώ μάλιστα κάλεσε τους πολίτες να μην πιστεύουν τις ειδήσεις για την πανδημία καθώς όπως υποστήριξε «τα κανάλια και οι δημοσιογράφοι πλουτίζουν από την πανδημία».

Αναφορά έκανε και στην περιβόητη μελέτη Τσιόδρα - Λύτρα υπογραμμίζοντας ότι αν το ήξερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το έκρυβε τότε «κάτι δεν πάει καλά! «Πεθαίνουν διασωληνωμένοι στους διαδρόμους. Το είπε και η κα Παγώνη. Νεοδημοκράτισσα είναι. Και η κα Λινού στον κ. Παπανδρέου. Ωραίοι επιστήμονες», είπε ο ίδιος κλείνοντας.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share