Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Σεισμός στην Εύβοια: "Ταρακουνήθηκε" περιοχή κοντά στην Χαλκίδα

Το εστιακό του βάθος υπολογίζεται στα 11 χιλιόμετρα

18 Δεκεμβρίου 2021 15:22
Σεισμός στην Εύβοια:
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σεισμός σημειώθηκε στην Εύβοια, σε απόσταση περίπου 25 χιλιομέτρων βορειοανατολικά της Χαλκίδας.

Η σεισμική δόνηση έγινε νωρίτερα το μεσημέρι (12:48) του Σαββάτου (18/12) και είχε μέγεθος 3,1 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Εύβοια: Βυθίστηκε στο σκοτάδι το χωριό Σέτα λόγω βλάβης σε υποσταθμό της ΔΕΗ

Το εστιακό βάθος της δόνησης βρίσκεται στα 11 χιλιόμετρα. Δεν αναφέρθηκαν ζημιές.

Ο χάρτης του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου:

σεισμοσ-ευβοια

Σεισμός 4,3 Ρίχτερ στην Πρέβεζα

Σεισμός 4,3 Ρίχτερ σημειώθηκε πριν από λίγο στην Πρέβεζα. Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Σεισμολογικού Ινστιτούτου η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στα 19 χιλιόμετρα δυτικά της Πρέβεζας. Παράλληλα, δείτε εδώ περιοχές βρίσκονται σε κίνδυνο και το τι λένε οι σεισμολόγοι.

Σεισμός στην Αττική: Καμπανάκι Ευθύμιου Λέκκα - «Πρέπει να το ελέγξουμε αυτό το ρήγμα»

Μπορεί ο χθεσινός σεισμός, που είχε επίκεντρο στο Μαρούσι να ήταν μικρός σε μέγεθος, έγινε όμως αισθητός σε πολλές περιοχές της Αττικής, όπως το Νέο Ηράκλειο και η Νέα Φιλαδέλφεια.

«Το επίκεντρο ήταν στο ΟΑΚΑ μέχρι το Δαχτυλίδι ουσιαστικά. Ήταν ένας σεισμός της τάξεως των 3 βαθμών, ήταν μικρός σεισμός, και με μικρή διάρκεια. Προσπαθούμε να δούμε πoιο ρήγμα τον προκάλεσε. Η περιοχή έχει καλυφθεί από τον οικιστικό ιστό, συνεπώς η παρατήρηση στην επιφάνεια του εδάφους είναι πολύ δύσκολη. Η εστία του σεισμού ήταν στα 5χλμ.. Πρέπει να το ελέγξουμε αυτό το ρήγμα», σημείωσε ο κ. Λέκκας στο Mega.

σεισμοσ

Νέος σεισμός στο Αρκαλοχώρι - Έγινε αισθητός και στο Ηράκλειο

Νέος σεισμός αναστάτωσε το βράδυ της Τρίτης τους κατοίκους του Αρκαλοχωρίου και της ευρύτερης περιοχής. Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου ΑΘηνών η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 22.32 το βράδυ της Τρίτης και είχε ένταση 3,7 βαθμούς της κλίμκας Ρίχτερ.

Το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης εντοπίστηκε 5 χλμ βορειοανατολικά της πόλης του Αρκαλοχωρίου, ενώ το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα 5χλμ. Παράλληλα, δείτε εδώ περιοχές βρίσκονται σε κίνδυνο και το τι λένε οι σεισμολόγοι.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share