Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ένας ήρωας στη Λαμία: Κινδύνεψε να πνιγεί στις πλημμύρες για να σώσει 35 σκυλάκια (Βίντεο)

«Το μόνο που σκεφτόμουν εκείνη την ώρα ήταν πως θα σώσω τα σκυλιά…»

17 Δεκεμβρίου 2021 11:44
Ένας ήρωας στη Λαμία: Κινδύνεψε να πνιγεί στις πλημμύρες για να σώσει 35 σκυλάκια (Βίντεο)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μονάχα ως ηρωική θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η πράξη του 46χρονου Λαμιώτη, ο οποίος με προσωπική αυτοθυσία, έσωσε 35 σκυλάκια, που βρισκόταν στο ξενοδοχείο σκύλων που διατηρεί η σύζυγός του.

Την Κυριακή τα ξημερώματα ο 46χρονος, αγνοούνταν για περισσότερες από δύο ώρες, όταν πλημμύρισε ο Σπερχειός.

Συγκεκριμένα, στις 4:00 τα ξημερώματα όταν είδε από τις κάμερες ότι τα νερά από το ποτάμι μπαίνουν στο ξενοδοχείο και τα σκυλιά κινδυνεύουν να πνίγουν, έσπευσε να τα σώσει.

Αρχικά προσπάθησε να πάει με το αυτοκίνητο, όμως ο δρόμος είχε πλημμυρίσει και ήταν απροσπέλαστος. Επέστρεψε και πήρε το μηχανάκι, πηγαίνοντας όμως έπεσε σε μπλόκο της αστυνομίας που δεν του επέτρεπε να περάσει γιατί τα πάντα ήταν πλημμυρισμένα.

Ο 46χρονος παράτησε το μηχανάκι και παρά τις εκκλήσεις όλων να μην πάει, ξεκίνησε με τα πόδια μέσα στη νύχτα για να διανύσει μια απόσταση πάνω από πέντε χιλιόμετρα μέσα στα νερά, τις λάσπες και το κρύο.

Ασταμάτητος

Δυο φορές παρασύρθηκε από τα νερά και έπεσε. «Το μόνο που σκεφτόμουν εκείνη την ώρα ήταν πως θα σώσω τα σκυλιά…», είπε στο LamiaReport.

Πυροσβεστική και Αστυνομία τον είχαν αγνοούμενο για πάνω από δυο ώρες και η γυναίκα του νόμιζε πως είχε πνίγει.

Όταν ο 46χρονος έφτασε στο ξενοδοχείο τα νερά ήδη είχαν μπει στα σπιτάκια. Βρήκε τη «Saya», μια υπέροχη σκυλίτσα, σχεδόν μισοπνιγμένη και με υποθερμία, την όποια τελικά κατάφερε να σώσει και με τη βοήθεια της Κτηνιάτρου Κατερίνας Σωτηρίου.

«Το μόνο που σκεφτόμουν ήταν πως θα φτάσω εδώ να σώσω τα σκυλιά. Δεν μπορούσα να σκεφτώ τίποτα άλλο. Πήγα να πνιγώ δύο φορές. Δεν ξέρω πως τα κατάφερα. Θέλω να ευχαριστήσω τους φίλους που με βοήθησαν και να ζητήσω συγγνώμη από την οικογένειά μου για τη λαχτάρα που πέρασαν….», είπε.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share