Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Προειδοποίηση Τάσου Αρνιακού: Χιόνια από το βράδυ! Όλες οι περιοχές που θα ντυθούν στα λευκά (Video)

Κρούει καμπανάκι ο έμπειρος μετεωρολόγος

17 Δεκεμβρίου 2021 10:59
Προειδοποίηση Τάσου Αρνιακού: Χιόνια από το βράδυ! Όλες οι περιοχές που θα ντυθούν στα λευκά (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Τάσος Αρνιακός δίνει όλες τις λεπτομέρειες για τις περιοχές που θα ντυθούν στα λευκά, τονίζοντας πως στην Αττική οι χιονοστρώσεις θα παρατηρηθούν από τα 300-350 μέτρα υψόμετρο και πάνω. Από τις βραδινές ώρες θα ξεκινήσει η επέλαση του χιονιά και από τα βόρεια, με γρήγορη επέκταση προς τα νότια και τα ανατολικά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας.

Παράλληλα, ισχυρές καταιγίδες, χιόνια, θυελλώδεις ανέμους και πτώση της θερμοκρασίας αναμένονται σήμερα καθώς η κακοκαιρία Κάρμελ βρίσκεται προ των πυλών, με τους Σάκη Αρναούτογλου και Κλέαρχο Μαρουσάκη να κρούουν καμπανάκι.

Δίνει, μάλιστα, ο μετεωρολόγος του ΑΝΤ1 και την εκτίμησή του για υποτροπή του καιρού παραμονή και ανήμερα Χριστουγέννων και νέο γύρο χιονοπτώσεων, αλλά σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα της Στερεάς, της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας.

Δείτε στο βίντεο την ανάλυση του Τάσου Αρνιακού για την εξέλιξη της επερχόμενης κακοκαιρίας και τη σύστασή του να μην επιχειρηθούν μετακινήσεις χωρίς αλυσίδες στις περιοχές που θα έχουν έντονες χιονοπτώσεις.

Καιρός: Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας με «πολικό» ψύχος και χιόνια σε χαμηλά υψόμετρα, ακόμα και στην Αττική!

Καιρός: Για τα καλά φαίνεται πως μπαίνει ο χειμώνας, με τον καιρό να ετοιμάζεται να... δείξει τα δόντια του τις επόμενες ημέρες σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων. Εκτός από το τσουχτερό κρύο αναμένεται να δούμε χιόνια και σε χαμηλά υψόμετρα στην Αττική.

Ο μετεωρολόγος και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Καλλιάνος, αναλύοντας στο protothema, τα καιρικά φαινόμενα των επόμενων ημερών, προειδοποίησε για έντονα φαινόμενα κατά τη διάρκεια του επερχόμενου Σαββατοκύριακο, ενώ αναφερόμενος στην πρόγνωση για την Αττική, υπογράμμισε ότι κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου η θερμοκρασία θα υποχωρήσει αισθητά και οι χιονοπτώσεις θα σημειώνονται περίπου από τα 400 με 450 μέτρα υψόμετρο και υψηλότερα. Μέσα στο προσεχές Σαββατοκύριακο οι άνεμοι θα πνέουν βοριάδες και ιδιαίτερα ενισχυμένοι.

Για πολικές αέριες μάζες από τη Ρωσία και την ανατολική βορειοανατολική Ευρώπη, αναμένεται να κινηθούν προς τη χώρα μας κι έτσι από την Παρασκευή το βράδυ θα προκαλέσουν νέο ισχυρό κύμα κακοκαιρίας, αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook ο Κλέαρχος Μαρουσάκης και εξηγεί σε χάρτες πως θα κινηθεί η κακοκαιρία. Μάλιστα προειδοποιεί για πυκνές χιονοπτώσεις από το μεσημέρι του Σαββάτου αλλά και την Κυριακή ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα που ίσως προκαλέσουν προβλήματα στο εθνικό οδικό δίκτυο που συνδέει Αθήνα με Λαμία ακόμη όμως και στην Εύβοια αλλά και την κεντρική - ανατολική Πελοπόννησο.

ΧΙΟΝΙΑΣ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ Ένα ακόμη ισχυρό ψυχρό κύμα μας επιφυλάσσει για το κλείσιμό της η εβδομάδα που διανύουμε...

Posted by Klearhos Marousakis on Wednesday, December 15, 2021

Ήδη από το βράδυ της Δευτέρας στην Πάρνηθα, την Ιπποκράτειο Πολιτεία και τα Βίλια χιονίζει, ενώ πυκνές χιονοπτώσεις σημειώνονται στα ορεινά της Εύβοιας.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share