Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός – Συναγερμός στην Σπάρτη: Κρούσμα της μετάλλαξης Όμικρον – Στο "βαθύ κόκκινο" μπαίνει ολόκληρη η Λακωνία!

Ο ασθενής δεν έχει γίνει γνωστό αν είχε ταξιδέψει στο εξωτερικό

16 Δεκεμβρίου 2021 13:47
Κορωνοϊός – Συναγερμός στην Σπάρτη: Κρούσμα της μετάλλαξης Όμικρον – Στο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στο "βαθύ κόκκινο" αναμένεται να περάσει από σήμερα (16/12) και ο Νομός Λακωνίας, μετά από κρούσμα της μετάλλαξης Όμικρον που εντοπίστηκε και έχει προκαλέσει συναγερμό στην Σπάρτη!

Θυμίζουμε άλλωστε, πως χθες (15/12) ανακοινώθηκε δέκα κρούσματα της νέας μετάλλαξης σε ολόκληρη τη χώρα.

Σε καραντίνα μπήκε ο ασθενής αμέσως μετά τα αποτελέσματα των εργαστηριακών αναλύσεων.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, ο άνδρας δεν έχει γίνει γνωστό αν είχε ταξιδέψει στο εξωτερικό. Όπως προβλέπεται, ειδικό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα προχωρήσει σε περαιτέρω διερεύνηση.

Η κατάσταση είναι ανησυχητική στην Λακωνία, με το σύνολο των κρουσμάτων μέχρι και προχθές (14/12) να ανέρχονται σε 279.

κορωνοιοσ-κρουσματα

Τρομάζει η μετάλλαξη Όμικρον - Αποφάσεις για νέα μέτρα μετά τις γιορτές

Μεγάλη ανησυχία επικρατεί πλέον σε όλο τον κόσμο και στην χώρα μας, με την κυβέρνηση να πρόκειται να ρίξει στο τραπέζι νέα μέτρα, με τη ραγδαία διασπορά της μετάλλαξης Όμικρον του κορωνοϊού να είναι προ των πυλών.

Άλλωστε, όπως έγινε γνωστό τις προηγούμενες μέρες, όλες οι χώρες της Ευρώπης αναμένουν το επόμενο διάστημα η νέα μετάλλαξη αναμένεται να επικρατήσει της Δέλτα στις αρχές του 2022 με βάση τις εκτιμήσεις των επιστημόνων.

κορωνοιοσ-κρουσματα

Σε συναγερμό είναι και η ελληνική κυβέρνηση η οποία πλέον έχει αρχίσει να σχεδιάζει τι μέτρα θα πρέπει να ληφθούν ώστε να συγκρατηθεί το νέο κύμα που θα περιλαμβάνει τη μετάλλαξη, αναφέρουν πηγές του ethnos.gr.

Ήδη εξάλλου τα κρούσματα της Μετάλλαξης Όμικρον πλησιάζουν τα 20 σε όλη τη χώρα, ενώ δεκάδες άλλα εξετάζονται από τα ειδικά εργαστήρια. Και το ζήτημα είναι ότι πολλά εξ αυτών αφορούν και σε πολίτες που δεν σχετίζονται με ταξίδια.

Υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν στο ethnos.gr ότι τα όποια συμπληρωματικά και όχι δραστικά μέτρα, θα ληφθούν μετά τις γιορτές αλλά το ζήτημα είναι ότι θα αφορούν σε ένα ποσοστό μόνο και τους εμβολιασμένους. Και αυτό διότι θα υπάρχουν περιορισμοί που θα τους επηρεάσουν στην καθημερινότητα. Άλλωστε έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι και οι εμβολιασμένοι μεταδίδουν αλλά και μολύνονται.

κορωνοιοσ-κρουσματα

Πάντως αξιοσημείωτο είναι ότι ήδη η ελληνική κυβέρνηση έλαβε το πρώτο σημαντικό μέτρο που αφορά και στους εμβολιασμένους και σχετίζεται με την υποχρέωση να κάνουν PCR test 48 ωρών όταν μπαίνουν στην χώρα. Γεγονός που σημαίνει πως όποιοι εμβολιασμένοι συμπολίτες μας ταξιδέψουν για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά εκτός χώρας, επιστρέφοντας θα πρέπει να κάνουν μοριακό εργαστηριακό έλεγχο όπως και οι ανεμβολίαστοι.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share