Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Το παίρνει απόφαση ο Μητσοτάκης: Νέα μέτρα μετά τα Χριστούγεννα

Όσα είπε ο πρωθυπουργός προσερχόμενος στην Σύνοδο Κορυφής

16 Δεκεμβρίου 2021 11:28
Το παίρνει απόφαση ο Μητσοτάκης: Νέα μέτρα μετά τα Χριστούγεννα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ανοικτό το ενδεχόμενο για επιπλέον μέτρα, ώστε να υπάρξει έλεγχος και ανίχνευση της πανδημίας, ακόμα και κατά την διάρκεια των Χριστουγέννων, άφησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, προσερχόμενος στην Σύνοδο Κορυφής.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για την μετάλλαξη Όμικρον είπε: «Αυτά που που ξέρουμε είναι μάλλον ανησυχητικά. Η μόνη απάντηση στην Όμικρον είναι η επιτάχυνση του προγράμματος εμβολιασμών με την τρίτη δόση.

Παγκόσμιος συναγερμός για τη διασπορά της μετάλλαξης Όμικρον: Πολλαπλασιάζεται 70 φορές πιο γρήγορα από τη Δέλτα - Θρίλερ για νέα σούπερ παραλλαγή

Στην Ελλάδα ανοίξαμε την 3η δόση για όλο τον πληθυσμό, είμαστε από τους πρώτους, και αν χρειαστεί να πάρουμε επιπλέον μέτρα θα υλοποιηθούν κατά την διάρκεια των Χριστουγέννων».

νεα-μετρα

"Να κλείσουν σχολεία και κέντρα διασκέδασης - Πάμε για 25.000 νεκρούς"

Την επιβολή περιοριστικών μέτρων με το κλείσιμο των σχολείων αλλά και των κέντρων διασκέδασης, προτείνει ο Γιώργος Παυλάκης, εκτιμώντας ότι ο συνδυασμός των μεταλλάξεων Δέλτα και Όμικρον του κορωνοϊού είναι άκρως επικίνδυνος και ο μόνος τρόπος για να σταματήσει είναι ο περιορισμός των επαφών.

Μάλιστα, ο γιατρός ερευνητής από τις ΗΠΑ, έκανε μια δραματική πρόβλεψη επισημαίνοντας ότι η κατάσταση είναι κρίσιμη και εάν δεν αναχαιτιστεί η πανδημία οι νεκροί έως το Πάσχα θα ξεπεράσουν τους 25.000.

Όπως χαρακτηριστικά είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο γιατρός ερευνητής από τις ΗΠΑ: «Αυτή τη στιγμή θα ήταν σοφό και πολύ καλό να κλείσουν τα σχολεία, να μπουν ορισμένοι περιορισμοί. Κάθε πράγμα που γίνεται τώρα, θα γλιτώσει δεκαπλάσια ή εκατονταπλάσια κρούσματα τον Ιανουάριο». Σύμφωνα με την εκτίμησή του εάν κλείσουν τα σχολεία θα μειωθούν έως και κατά 2.000 τα ημερήσια κρούσματα.

γιωργοσ-παυλακησ

Όσον αφορά στα κρούσματα, επεσήμανε ότι πλέον είναι ο κυριότερος δείκτης για την εξέλιξη της πανδημίας και όχι οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ και ο αριθμός των θανάτων καθώς σε αυτόν τον τομέα η Ελλάδα έχασε το παιχνίδι.

Ο Γιώργος Παυλάκης επέκρινε την κυβέρνηση για την ανέμελη στάση που έχει και τα διπλά μηνύματα που στέλνει στους πολίτες πως όλα πάνε καλά και υπογράμμισε ότι υπάρχει μια τελευταία ευκαιρία να ληφθούν περιοριστικά μέτρα πριν από τα Χριστούγεννα για να αποφευχθεί το μεγάλο τσουνάμι που αναμένεται τον Ιανουάριο.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share