Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Μάχη ζωής για τον τέως Βασιλιά Κωνσταντίνο! Νοσηλεύεται στην Αθήνα μετά από ισχαιμικό επεισόδιο

Δύσκολες ώρες

16 Δεκεμβρίου 2021 09:44
Μάχη ζωής για τον τέως Βασιλιά Κωνσταντίνο! Νοσηλεύεται στην Αθήνα μετά από ισχαιμικό επεισόδιο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε ιδιωτικό θεραπευτήριο στην Αθήνα νοσηλεύεται ο τέως βασιλιάς της Ελλάδας, Κωνσταντίνος ο οποίος μεταφέρθηκε εσπευσμένα χθες μετά από ισχαιμικό επεισόδιο το οποίο υπέστη.

Ο τέως μονάρχης βρισκόταν στην Ερμιονίδα όπου και διαμένει μόνιμα όταν και αισθάνθηκε αδιαθεσία. Αμέσως μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου στην Αργολίδα αργά το απόγευμα, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Έξω από την Επίδαυρο τον παρέλαβε το ασθενοφόρο του ιδιωτικού θεραπευτηρίου «Υγεία» και τον μετέφερε στην Αθήνα όπου και νοσηλεύεται από αργά χθες το βράδυ.

Μάχη ζωής για τον τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος! Νοσηλεύεται στην Αθήνα μετά από ισχαιμικό επεισόδιο

Κατά το παρελθόν είχε υποστεί και πάλι εγκεφαλικό επεισόδιο και είχε νοσηλευτεί για τέσσερις ημέρες στο νοσοκομείο.

Στο πλευρό του βρίσκονται ο γιος του Νικόλαος και η σύζυγός του Άννα Μαρία. Ο τέως Βασιλιάς βρίσκεται πλέον σε προχωρημένη ηλικία και το τελευταίο διάστημα ήταν καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι.

Λίγα λόγια για τον τέως Βασιλιά Κωνσταντίνο

Ο Κωνσταντίνος Β΄ (Αθήνα, 2 Ιουνίου 1940) ήταν βασιλιάς των Ελλήνων από το 1964 έως το 1973, οπότε με δημοψήφισμα καταργήθηκε η μοναρχία και κηρύχθηκε έκπτωτη η δυναστεία από τη Χούντα των Συνταγματαρχών.Με το Δημοψήφισμα του 1974 εξέπεσε οριστικά του αξιώματός του στην Ελλάδα, καθώς οι πολίτες επέλεξαν με ποσοστό 69,2% την Αβασίλευτη Δημοκρατία ως μορφή του πολιτεύματος. Από το 1967 ζούσε αυτοεξόριστος στην Ιταλία και το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ τα τελευταία χρόνια αποφάσισε να εγκατασταθεί μόνιμα στην Ελλάδα. Ως βασιλιάς διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στα πολιτικά γεγονότα που οδήγησαν στην επιβολή της δικτατορίας με σημαντικότερη την εμπλοκή του στα γεγονότα της Αποστασίας, όταν συγκρούστηκε με τον πρωθυπουργό Γεώργιο Παπανδρέου, με αποτέλεσμα την παραίτηση του ιδίου.

Στράφηκε κατά του ελληνικού Δημοσίου απαιτώντας 161,1 εκατομμύρια ευρώ και τελικά μετά από δικαστικές διαμάχες κατάφερε να αποζημιωθεί με 13,7 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία εισπράχθηκαν από τη ΔΟΥ Αχαρνών, τον Μάρτιο του 2003.

Στον δημόσιο λόγο μετά την κατάργηση της βασιλείας αναφέρεται συνήθως ως τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος ή Κωνσταντίνος Γκλύξμπουργκ.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share