Τρίτη, 14 Μαΐου 2024

Κορωνοϊός: "Να κλείσουν σχολεία και κέντρα διασκέδασης - Πάμε για 25.000 νεκρούς"

Με δραματικό τόνο μίλησε ο Γιώργος Παυλάκης

16 Δεκεμβρίου 2021 09:49
Κορωνοϊός:
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Την επιβολή περιοριστικών μέτρων με το κλείσιμο των σχολείων αλλά και των κέντρων διασκέδασης, προτείνει ο Γιώργος Παυλάκης, εκτιμώντας ότι ο συνδυασμός των μεταλλάξεων Δέλτα και Όμικρον του κορωνοϊού είναι άκρως επικίνδυνος και ο μόνος τρόπος για να σταματήσει είναι ο περιορισμός των επαφών.

Ανησυχία για όσους έχουν νοσήσει: Μόνο 1 στους 3 έχει αναρρώσει πλήρως μετά από έναν χρόνο

Μάλιστα, ο γιατρός ερευνητής από τις ΗΠΑ, έκανε μια δραματική πρόβλεψη επισημαίνοντας ότι η κατάσταση είναι κρίσιμη και εάν δεν αναχαιτιστεί η πανδημία οι νεκροί έως το Πάσχα θα ξεπεράσουν τους 25.000.

κορωνοιοσ-κρουσματα

Όπως χαρακτηριστικά είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο γιατρός ερευνητής από τις ΗΠΑ: «Αυτή τη στιγμή θα ήταν σοφό και πολύ καλό να κλείσουν τα σχολεία, να μπουν ορισμένοι περιορισμοί. Κάθε πράγμα που γίνεται τώρα, θα γλιτώσει δεκαπλάσια ή εκατονταπλάσια κρούσματα τον Ιανουάριο». Σύμφωνα με την εκτίμησή του εάν κλείσουν τα σχολεία θα μειωθούν έως και κατά 2.000 τα ημερήσια κρούσματα.

Όσον αφορά στα κρούσματα, επεσήμανε ότι πλέον είναι ο κυριότερος δείκτης για την εξέλιξη της πανδημίας και όχι οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ και ο αριθμός των θανάτων καθώς σε αυτόν τον τομέα η Ελλάδα έχασε το παιχνίδι.

κορωνοιοσ-κρουσματα

Ο Γιώργος Παυλάκης επέκρινε την κυβέρνηση για την ανέμελη στάση που έχει και τα διπλά μηνύματα που στέλνει στους πολίτες πως όλα πάνε καλά και υπογράμμισε ότι υπάρχει μια τελευταία ευκαιρία να ληφθούν περιοριστικά μέτρα πριν από τα Χριστούγεννα για να αποφευχθεί το μεγάλο τσουνάμι που αναμένεται τον Ιανουάριο.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share