Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Tέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Υπέστη εγκεφαλικό!

Εσπευσμένα στην Αθήνα

15 Δεκεμβρίου 2021 23:32
Tέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Υπέστη εγκεφαλικό!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Tέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη, μεταφέρθηκε εσπευσμένα το απόγευμα της Τετάρτης 15 Δεκεμβρίου στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου στην Αργολίδα όπως αναφέρει το argolikeseidhseis.gr. Να υπενθυμίσουμε ότι ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος είχε εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού στο Νοσοκομείο του Ναυπλίου.

Ο τέως μονάρχης της Ελλάδας που διαμένει μόνιμα στην Ερμιονίδα διακομίσθηκε αργά το απόγευμα στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου όπου του παρασχέθηκαν οι απαραίτητες ιατρικές βοήθειες και σταθεροποιήθηκε η κατάσταση της υγείας του.

Υπέστη εγκεφαλικό ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος

Αργά το βράδυ ξεκίνησε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ Αργολίδας η μεταφορά του σε ιδιωτικό θεραπευτήριο της Αθήνας. Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές άλλες πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας του.

Ο Κωνσταντίνος Β΄ (2 Ιουνίου 1940, Αθήνα) ήταν βασιλιάς της Ελλάδας από το 1964 έως το 1973, οπότε με δημοψήφισμα καταργήθηκε η μοναρχία και κηρύχθηκε έκπτωτη η δυναστεία από τη χούντα των Συνταγματαρχών. Με το Δημοψήφισμα του 1974, εξέπεσε οριστικά του αξιώματός του στην Ελλάδα, καθώς οι πολίτες επέλεξαν με ποσοστό 69,2% την Αβασίλευτη Δημοκρατία ως μορφή του πολιτεύματος.

Από το 1967 ζούσε αυτοεξόριστος στην Ιταλία και το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ τα τελευταία χρόνια αποφάσισε να εγκατασταθεί μόνιμα στην Ελλάδα. Ως βασιλιάς διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στα πολιτικά γεγονότα που οδήγησαν στην επιβολή της δικτατορίας, με σημαντικότερη την εμπλοκή του στα γεγονότα της Αποστασίας, όταν συγκρούστηκε με τον πρωθυπουργό Γεώργιο Παπανδρέου, οδηγώντας τον σε παραίτηση.

Στράφηκε κατά του ελληνικού Δημοσίου, απαιτώντας 161,1 εκατομμύρια ευρώ και τελικά, επειτα από δικαστικές διαμάχες, κατάφερε να αποζημιωθεί με 13,7 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία εισπράχθηκαν από τη ΔΟΥ Αχαρνών, τον Μάρτιο του 2003.

Στον δημόσιο λόγο μετά την κατάργηση της βασιλείας αναφέρεται συνήθως ως τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος ή Κωνσταντίνος Γκλύξμπουργκ.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share