Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: Με αρνητικό τεστ 48 ωρών οι ταξιδιώτες από όλες τις χώρες προς Ελλάδα - Ακόμη και οι εμβολιασμένοι!

Το μέτρο θα τεθεί σε ισχύ από την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου και ώρα 06:00

15 Δεκεμβρίου 2021 17:13
Κορωνοϊός: Με αρνητικό τεστ 48 ωρών οι ταξιδιώτες από όλες τις χώρες προς Ελλάδα - Ακόμη και οι εμβολιασμένοι!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Με αρνητικό PCR test οι ταξιδιώτες από όλες τις χώρες, ακόμα και οι εμβολιασμένοι, θα μπορούν να εισέλθουν στην Ελλάδα.

4.801 κρούσματα και 77 θάνατοι σήμερα (15/12) στη χώρα - 683 οι διασωληνωμένοι

κορωνοιοσ-τεστ

Όπως αναφέρει το υπουργείο Υγείας σε ανακοίνωση, η Ελλάδα θα δέχεται επισκέπτες από όλες τις χώρες με την επίδειξη αρνητικού μοριακού ελέγχου (PCR) 48 ωρών. Το μέτρο αυτό θα ισχύει από την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου.

Σημειώνεται, σύμφωνα με αρχική ενημέρωση, πως το εν λόγω μέτρο αφορούσε το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Δανία, αλλά με νεότερη ενημέρωση πλέον αφορά όλο τον πληθυσμό.

Η ανακοίνωση από το υπουργείο Υγείας

«Στο πλαίσιο της προσπάθειας ελέγχου της πανδημίας Covid-19, η χώρα μας θα δέχεται επισκέπτες από όλες τις χώρες με την επίδειξη αρνητικού μοριακού ελέγχου (PCR) 48 ωρών.

Από το μέτρο εξαιρούνται οι ταξιδιώτες που παρέμειναν στις χώρες για διάστημα μικρότερο των 48 ωρών. Το μέτρο θα τεθεί σε ισχύ από την Κυριακή 19/12 και ώρα 06:00».

Συναγερμός στην Ελλάδα: Δέκα κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον στη χώρα

κορωνοιοσ-τεστ

Δέκα κρούσματα της Μετάλλαξης Όμικρον επιβεβαίωσε ο ΕΟΔΥ, αλλά και τα εξειδικευμένα εργαστήρια στη χώρα μας.

Ειδικότερα σύμφωνα με πληροφορίες, τα εξειδικευμένα εργαστήρια που έχουν ορισθεί από το υπουργείο Υγείας για τη μελέτη των κρουσμάτων, κάνοντας τη γονιδιακή ανάλυση των δειγμάτων που ελήφθησαν από νέα περιστατικά, επιβεβαίωσαν ότι πλέον υπάρχουν τουλάχιστον 10 κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον (5 είχαν ήδη καταγραφεί), γεγονός βέβαια που σήμανε συναγερμό στις υγειονομικές αρχές.

Πρόκειται για περιστατικά που κατεγράφησαν κυρίως στην περιοχή της Κρήτης ενώ ακόμη είναι σε εξέλιξη η ανίχνευση της μετάδοσης.

Τα αποτελέσματα της γονιδιακής ανάλυσης που έγιναν βρίσκονται ήδη στα χέρια της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας αλλά και του ΕΟΔΥ, ενώ αναμένεται να ανακοινωθούν επίσημα με την επιδημιολογική έκθεση.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share